Prijestonica ponosna na svoje rukometaše

"Uvjeren sam da taj impresivni učinak može da bude dovoljna motivacija da i u budućnosti nastavite sa uspjesima i radujete nas, kao što ste to radili do sada”, istakao je Bogdanović.
0 komentar(a)
Prijem kod gradonačelnika, Foto: Www.cetinje.me
Prijem kod gradonačelnika, Foto: Www.cetinje.me
Ažurirano: 26.05.2011. 09:40h

Gradonačelnik Aleksandar Bogdanović upriličio je danas prijem za rukovodstvo, stručni štab i prvotimce Rukometnog kluba Lovćen, osvajača ovogodišnjeg Kupa Crne Gore i vicešampiona države.

Bogdanović je čestitao predstavnicima najtrofejnijeg crnogorskog muškog rukometnog kluba na ostvarenom tokom protekle sezone.

”Vaš učinak tokom proteklog perioda je za svaku pohvalu i daje mi za pravo da konstatujem kako imamo dobru ekipu”, naglasio je gradonačelnik Bogdanović.

On je istakao kako je rukomet, tokom dužeg vremenskog razdoblja, najpopularniji sport u Prijestonici, a da je Lovćen jedan od najznačajnijih predstavnika cetinjskog, ali i crnogorskog sporta. Iz tog razloga, dodao je gradonačelnik Bogdanović, jako je važno da Lovćen u kontinuitetu osvaja najvažnije nacionalne trofeje.

”Proteklog vikenda, osvojen je treći uzastopni naslov pobjednika Kupa. Pored toga, od nezavisnosti, baš kao i prije toga, Lovćen“ je u više navrata bio i državni prvak, a danas je nezaobilazan učesnik evropskih klupskih takmičenja. Uvjeren sam da taj impresivni učinak može da bude dovoljna motivacija da i u budućnosti nastavite sa uspjesima i radujete nas, kao što ste to radili do sada. Sa druge strane, ovom prilikom mogu istaći da podrška Prijestonice Cetinje neće izostati”, istakao je Bogdanović.

Gradonačelnik je, međutim, pogriješio u brojanju šampionskih trofeja u nezavisnoj Crnoj Gori, jer je Lovćen osvojio jednu, prvu titulu, dok su ostale osvojili Berane, Budućnost (dva puta) i Mojkovac.

Gradonačelnik Prijestonice posebno se osvrnuo na uspjeh ekipe od dolaska trenerskog tandema Vujanović – Petričević na klupu „Lovćena“. Tokom tog perioda, rukometaši Lovćena dobili su svih osam mečeva, šest u Mini ligi za prvaka, i dvije na finalnom turniru Kupa Crne Gore.

Predstavnici Lovćena zahvalili su se gradonačelniku Bogdanoviću na prijemu, ali i na ukazanom povjerenju, s obzirom da je Prijestonica Cetinje tokom čitave sezone pružala bezrezervnu podršku klubu.

Tokom susreta bilo je riječi i o Regionalnoj ligi, koja će početi 10. septembra, a u kojoj će, izuzev dva crnogorska predstavnika, učestvovati i još deset klubova iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Slovačke.

Bonus video: