Budućnost nemoćna protiv Đera, revanš samo formalnost

Izabranice Dragana Adžića nisu mogle da ugroze aktuelne šampionke Evrope, revanš će biti samo formalnost
18 komentar(a)
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
ŽRK Budućnost, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 07.04.2018. 18:44h

Znalo se da je najmlađa ekipa u Ligi šampiona limitirana u napadu, ali je to do kraja ogolio najbolji tim, aktuelni prvak i pravi favorit za osvajanje titule - u prvom meču četvrtfinala, rukometašice Budućnosti su bile potpuno nemoćne protiv Đera, koji jetrijumfovao u „Morači“ sa 26:20 i obezbijedio plasman na fajnl-for u Budimpešti i prije revanša.

Arhitekta svih uspjeha Đera i od naredne sezone trener Rostova, Ambros Martin, majstorski je skenirao igru izabranica Dragana Adžića i potpuno zaustavio jedinu djevojku koja može da zaprijeti sa devet metara - Đurđinu Jauković.

O igri mađarskog tima u odbrani najbolje govori činjenica da Budućnost nije dala gol iz pozicionog napada 35 i po minuta! Od 4:4 u 11. minutu preko Jaukovićeve do pogotka Branke Konatar za 13:18 u 47. minutu, Budućnost je pogodila šest puta iz sedmeraca, a po jednom iz kontre i nakon brzog centra! Zanimljivo, taj gol 19-godišnjeg lijevog krila, koje je na desnoj strani zamijenilo indisponiranu Dijanu Ujkić, stigao je kada su Podgoričanke napadale sa igračicom manje!

„Plave“ su dobro počele meč u odbrani, ali im je u napadu neprelazna bila gorostasna Eva Kiš, koja je odbranila tri šuta i sedmerac prije nego što je Tatjana Brnović pogodila poslije šest i po minuta za 1:3. Bilo je i 1:4, a onda Đer nije dao gol preko osam minuta, pa je Milena Raičević iz sedmerca donijela prvo i, ispostaviće se, posljednje vođstvo (5:4) - od tog pogotka u napadu nije bilo nikakvih rješenja, a Eduarda Amorim iz igre i Anita Gorbic iz sedmeraca su nemilice punile mrežu u seriji 7:0 za 11:5!

Podgoričanke su se nekako trgle, prekinule crni niz dug 10 i po minuta, pa onda pogodile još dva puta i prišle na 8:11. Možda bi rezultat bio mnogo povoljniji da je Darli Zokebi de Paula išta odbranila. Porazno djeluje podatak da je Brazilka sa španskim pasošem prvu pravu odbranu imala tek u 30. minutu, a do tada je zaustavila samo šut Sidonije Puhalak sa 20 metara na isteku pasivnog napada!

Na startu nastavka, Raičevićeva je smanjila na 10:12, naravno iz penala, ali to je bilo sve - Đer je povećavao prednost do rekordnih 20:13 u 48. minutu i onda rutinski održao veliku razliku. Sve konce je vukla Amorim, koja je u saradnji sa Anitom Gorbic učinila da se odsustvo Stine Oftedal, Nike Grot, te duže povrijeđenih Nore Merk i Žužane Tomori, ne osjeti...

BUDUĆNOST - ĐER 20:26 (9:12)

Podgorica - Dvorana „Morača“. Gledalaca: 2.500. Sudije: Lešlinski i Pjehota (Poljska). Sedmerci: Budućnost 10 (7), Đer 7 (6). Isključenja: Budućnost 6, Đer 8 minuta.

Budućnost: ZOKEBI DE PAULA (tri odbrane), Marinović, Batinović (dvije odbrane), UJKIĆ 1, Konatar 2, JAUKOVIĆ 2, PLETIKOSIĆ 2, Laslo, Godeč, Malović, Premović 1, BRNOVIĆ 2, Bulatović, PAVIĆEVIĆ 1, RAIČEVIĆ 9 (7), Grbić.

Đer: KIŠ (10 odbrana i sedmerac), Grimsbo (dva sedmerca), Knedlikova 1, Afentaler, Varga, Hansen, GORBIC 8 (6), Pal, AMORIM 8, ALTHAUS 2, Broh 2, Fodor, BODI 2, PUHALAK, GONSALES 3.

Bonus video: