Kastratović i zvanično

Kastratović odmah preuzima kormilo nacionalnog tima, a debitovaće u duelu sa Švedskom 8. juna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo
50 pregleda 0 komentar(a)
Kastratović, Foto: Savo Prelević
Kastratović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2011. 19:22h

Rukometna reprezentacija Crne Gore je samo dan nakon proslave pete godišnjice nezavisnosti i zvanično dobila petog selektora - Zoran Kastratović je dogovorio saradnju sa čelnicima RSCG.

Trener šampionske generacije Berana je obavio odvojene razgovore sa predsjednikom Saveza Miodragom Ivanovićem, potpredsjednikom Goranom Đukanovićem i članom UO Dobroslavom Vujovićem.

Zaključeno je da Kastratović treba odmah da preuzme kormilo nacionalnog tima, a debitovaće u duelu sa Švedskom 8. juna u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Novi selektor "crvenih" će u narednih nekoliko dana kontaktirati sve reprezentativce, a iz saveza je uzeo snimke posljednjih mečeva A tima.

Ugovor još nije potpisan, jer Kastratović mora da predloži čelnicima RSCG strategiju razvoja muškog rukometa. U svakom slučaju, 45-godišnji stručnjak će u septembru morati da mijenja adresu - Skoplje, u kojem sa suprugom Indirom ima rukometni klub, zamijeniće Podgoricom, kako bi mogao da što više radi sa mladim igračima.

Čelnici RSCG planiraju podmlađivanje reprezentacije, kao i da selektor što češće radi sa talentovanim kadetima. U nekim planovima, Kastratovića vide na kormilu nacionalnog tima do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru 2016. godine. Pitanje je, međutim, da li će iko od njih do tada biti u Savezu? Odgovor je, valjda, već poznat...

Bonus video: