Lovćen brani pehar protiv Mojkovca

Mojkovac je uzeo titulu i pokušaće da osvoji prvu duplu krunu u nezavisnoj Crnoj Gori, dok Cetinjani žele da spasu sezonu pred svojim navijačima i treći put uzastopno osvoje Kup.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2011. 19:52h

Lovćen i Mojkovac u subotu veče na Cetinju (od 20.15 časova) odlučivaće o pobjedniku Kupa Crne Gore. Iako kup takmičenje često obiluje iznenađenjima, ovakav epilog prvog dana finalnog turnira na Cetinju, ipak, je očekivan, imajući u vidu da se radi o ekipama koje su do posljednjeg kola u prvenstvu bile u trci za šampiona. Sutjeska i Rudar, nijesu uspjeli iznenaditi finaliste, iako je Sutjeska do samog kraja bila u igri za finale.

Mojkovac je uzeo titulu i pokušaće da osvoji prvu duplu krunu u nezavisnoj Crnoj Gori, dok Cetinjani žele da spasu sezonu pred svojim navijačima i treći put uzastopno osvoje Kup. Osim u podršku sa tribina, i odličnu formu u Mini ligi za prvaka (svih šest pobjeda).

„Znali smo da neće biti nimalo lako dobiti tako iskusnu ekipu kao što je Sutjeska. Očekivali smo tvrdu i tešku utakmicu. Pratili smo ritam, imali priliku u nekoliko navrata da se odlijepimo na tri razlike, ali smo tek u finišu prelomili duel. Osjećao se određeni pritisak. Očekujem u finalu mnogo bolje izdanje Lovćena. Lakše je odigrati finale nego polufinale. Idemo samouvjereno na pobjedu protiv Mojkovca. Mislim da smo favoriti i da ćemo to i opravdati, mada nam neće biti lako“, kaže sportski direktor Željko-Ziko Petričević, koji zajedno sa Petrom Vujanovićem sa klupe vodi Lovćen, uz skor od sedam pobjeda iz isto toliko mečeva.

Iako je rezultat na poluvremenu bio neriješen (12:12), Sutjeska je u prvom poluvremenu bila češće u vođstvu, nekoliko puta i sa tri gola razlike, a posljednji put u 23. minutu (11:8). Lovćen je, međutim, od 27. do 32. minuta postigao četiri vezana gola (14:12). Sutjeska je bila na „minus jedan“ u 40. minutu (16:17), Lovćen je deset minuta kasnije imao dva gola prednosti (20:18), ali je Radulović donio Sutjesci izjednačenje na 22:22 u 55. minutu. Marković je Lovćen ponovo doveo u vođstvo, nakon neiskorišćenog sedmerca Sutjeske Filip Popović je iz sedmerca u 57. minutu povećao prednost, a sve dileme otklonjene su minut i po prije kraja, ponovo preko Markovića...

Lovćen – Sutjeska 26:22 (12:12)

Cetinje - Dvorana: SRC “Lovćen”. Gledalaca: 600. Sudije: Mlatišuma (Bar) i Bailović (Pljevlja). Sedmerci: Lovćen 7 (6), Sutjeska 1 (1). Isključenja: Lovćen 4, Sutjeska 8 minuta.

Lovćen: Simić (tri odbrane), Vujović (pet odbrana), Mladenović 7, Lasica 1, Kaluđerović, Marković 4, Pejović, Drašković 3, Radović 2, M. Popović, F. Popović 7 (6), Stanković, Latković, Perišić 2.

Sutjeska: Jocović (10 odbrana i sedmerac), Bojanić, Nikitović 5, Vučković, Blečić 1, Bulajić, Šekarić, Ašanin 2, Majić 6, Šabanović 1, Đurđevac 1, Radulović 5, Nikolić, Čizmović 1 (1).

Bonus video: