RSCG kažnjen za 10 hiljade eura zbog incidenta u Nikšiću

“Rukometni savez Crne Gore je uputio izvinjenje svima akterima ovog susreta zbog neprijatne situacije, a u daljoj proceduri će zaštiti svoje interese”, navodi se u saopštenju RSCG.
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.05.2011. 13:26h

Arbitražni tribunal Evropske rukometne federacije (EHF) kaznio je Rukometni savez Crne Gore (RSCG) 10 hiljada eura zbog incidenata na utakmici 4. kola grupe 4 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, između muških reprezentacija Crne Gore i Izraela, koja je odigrana 13. marta u Nikšiću.

Iako je u svojoj izjavi, dostavljenoj EHF-u, naveo da je postupio “po standardnoj proceduri za organizaciju ovakvih utakmica, a u koordinaciji sa područnom jedinicom policije u Nikšiću i uz angažovanje privatnog obezbijeđenja Guardian iz Nikšića, uz obavezno prisustvo pripadnika vatrogasne jedinice i hitne medicinske pomoći”, Rukometni savez Crne Gore je proglašen krivim jer je domaća federacija uvijek “odgovorna za sve aspekte organizacije”.

Podsjećanja radi, utakmica u Nikšiću počela je sa 20-tak minuta zakašnjenja zbog toga što su neposredno prije početka meča navijači ubacili veliki broj papirića na teren. Nakon što je utakmica konačno počela, uslijedila su tri prekida, od kojih je najveći bio u 19. minutu, kada je uletjelo nekoliko predmet u teren, a zapaljene su i tri baljke na tribinama, zbog kojih je ekipa Izraela napustila teren, zajedno sa službenim licima. Uslijedila je reakcija pripadnika policije, koji su ispraznili taj dio tribina, a nakon konsultacija službenih lica sa organizatorima meča, utakmica je nastavljena i završena bez novih problema.

S obzirom da je u jednom trenutku postojala mogućnost da utakmica bude trajno prekinuta, RSCG može da bude zadovoljan samo novčanom kaznom, a tome je doprinio i Rukometni savez Izraela, koji u svojoj izjavi nije imao nikakvu primjedbu na gostoprimstvo i organizaciju utakmice.

“Rukometni savez Crne Gore je uputio izvinjenje svima akterima ovog susreta zbog neprijatne situacije, a u daljoj proceduri će zaštiti svoje interese”, navodi se u saopštenju na sajtu RSCG.

RSCG ima pravo žalbe u roku od tri nedjelje.

Bonus video: