Berankama kazna 1.500 eura i minus dva boda

Pomenuta utakmica, koja je trebala biti odigrana 14. maja, registrovana je, naravno, službenim rezultatom 10:0 u korist Sutjeske.
0 komentar(a)
Ažurirano: 19.05.2011. 21:58h

Zbog toga što se nije pojavio na meču 18. kola Druge lige protiv Sutjeske, Ženski rukometni klub Berane kažnjen je oduzimanje dva boda i novčanom kaznom u iznosu oa 1.500 eura, odlučio je danas direktor rukometnih liga Mijat Šestović.

Pomenuta utakmica, koja je trebala biti odigrana 14. maja, registrovana je, naravno, službenim rezultatom 10:0 u korist Sutjeske.

U obrazloženju svoje odluke, Šestović je naveo da je Berane kažnjeno jer se neopravdano nije pojavilo na utakmici na kojoj je bilo domaćin.

“Rješavajući u disciplinskom postupku protiv ŽRK ”Berane”, a uvidom u zapisnik sa utakmice 18. kola Druge ženske lige ŽRK ”Berane” – ŽRK ”Sutjeska” od 14.05.2011. godine, kao i dopunskog izvještaja kontrolora Raja Agovića, neosporno je da je klub počinio disciplinski prekršaj iz člana 25. Pravilnika o disciplinskoj i materijalnoj odgovornosti, pa je shodno odredbama istog Pravilnika, odlučeno kao u dispozitivu rješenja pod tačkom 1. i 2”, navodi se u saopštenju direktora rukometnih liga.

Zbog crvenog kartona na meču protiv Plava (pravilo 8:10), a usljed vrijeđanja sudija Boškovića i Đukovića, sa dva meča suspenzije kažnjen je igrač Boke Marko Vrdoljak, a njegov klub će zbog toga morati da plati i novčanu kaznu od 300 eura.

Najzad, Berane 2003 (bivša Obuća Minja) moraće da plati 100 eura zbog diskvalifikacije igračice Ivane Dašić (pravilo 8:5), na utakmici protiv Bisera II.

Bonus video: