Rutinska pobjeda Budućnosti

Podgoričanke su rutinski u “Morači” savladale skopski Metalurg (33:24), koji je samo na početku meča bio ravnopravan rival.
0 komentar(a)
Ažurirano: 10.05.2011. 17:49h

Rukometašice Budućnost upisale su desetu pobjedu u Regionalnoj ligi – Podgoričanke su u meču 11. kola ovog takmičenja rutinski u “Morači” savladale skopski Metalurg (33:24), koji je samo na početku meča bila ravnopravan rival.

Trener Dragan Adžić je šansu ukazao svim igračicama, pa su golmani Sanela Knezović, Sonja Barjaktarović i Marina Vukčević odigrali po 20 minuta, krila su podijelila po poluvrijeme, Ana Radović je na crti tokom drugog poluvremena povremeno odmarala Anu Đokić (imala je šut 8-8), a i bekovi su se izrotirali, s tim da su najveći teret u napadu podnijele najefikasnija Katarina Bulatović, Ana Radović i Marija Jovanović.

“Očekivana utakmica za nas, ali malo jači protivnik od onih koje, nažalost, imamo u Crnogorskoj ligi. Odradile smo posao, na kraju i nijesam gledala kolika je razlika, i sada nam ostaje da se spremamo za finalni turnir Regionalne lige i baraž za Svjetsko prvenstvo, da izborimo vizu za Brazil i stavimo tačku na lijepu sezonu”, kazala je Ana Đokić.

Budućnost je u prvom poluvremenu imala odličan procenat šuta od skoro 78 odsto (27/21), u drugom poluvremenu je pao na tačno 50 odsto (24/12), za konačnih skoro 65 odsto šuta na meču. Metalurg je pogodio tačno 50 odsto upućenih šuteva (48-24).

Podgoričanke su konačnu razlike stekle prije svega golovima iz kontri i polukontri (10), dok je Metalurg samo jednom postigao gol iz takvih akcija. Najzad, u neinteresantnom meču Budućnost je imala dvije manje izgubljene lopte od protivnika (13-15).

Inače, Metalurg je vodio na početku (3:2, 4:3, 5:5), držao je priključak do 14. minuta (9:7), a već u 17. minutu “plave” su vodile 12:7, a deset minuta kasnije imale i najveću prednost na meču (21:11). Metalurg je u nastavku prišao na 21:17 (35. minut), ali su domaće rukometašice u 57. minutu ponovo vodile sa “plus deset” (32:22)...

“Nijesmo u fazi u kojoj nam je forma na zavidnom nivou, nakon završetka Lige šampiona. Međutim, od ove utakmice krećemo sa ozbiljnim radom i nadam se povratku nekoliko igračica koje su van terena zbog virusa, i da ćemo već od Zaječara i finalnog turnira podići nivo forme za ono što je najvažnije, a to su obaveze reprezentacije u baražu za Svjetsko prvenstvo. Što se finalnog turnira tiče, žao mi je što neće biti Hipa i Krima kao prošle godine u Podgorici, ali će nama, u svakom slučaju, te utakmice koristiti sa Metalurgom i Zaječarom ili Podravkom kao priprema za ono što slijedi. Mi ćemo fajnl-for iskoristiti da ostvarimo uspjeh i ponovimo trijumf u ovom takmičenju, iako nam neće nam biti lako, jer je teško očekivati da ćemo biti u top formi”, riječi su trenera Budućnosti Dragana Adžića.

Posljednji meč prije finalnog turnira Regionalne lige, Budućnost igra u čertvrtak u Zaječaru, protiv domaćina fajnl-fora.

Budućnost – Metalurg 33:24 (21:13)

Podgorica – Dvorana: “Morača”. Gledalaca: oko 50. Sudije: Gubica i Milošević (Hrvatska). Sedemerci: Budućnost 4 (4), Metalurg 2 (1). Isključenja: Budućnost 2, Metalurg 6 minuta.

Budućnost: Barjaktarović (tri odbrane), Vukčević (četiri odbrane), Knezović (šest odbrana i sedmerac), Miljanić 1, Đokić 8, Jovanović 6 (2), Radović 3, A. Bulatović, Pecevska 2, Nikolić 2, K. Bulatović 9 (2), Mehmedović 1, Knežević 1.

Metalurg: Nakovska (jedna odbrana), Antikj, Andrejeva (10 odbrana), Mečevska 1, Grozdanovska 1, Novevska, D. Đorđijevska 2 (1), Bajramovska 5, Despodovska, E. Đorđievska 8, Peševska 2, Mladenovska 2, Liščevic 1, Veličkovska, Mitrova 2.

Bonus video: