Dan koji Mojkovac dugo čeka

Puleni Branislava Zeljkovića u subotu (18 časova) dočekuju Sutjesku i pobjedom bi osigurali ulazak u istoriju.
185 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Lovćen - Mojkovac, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.05.2011. 22:27h

Mojkovac je imao dvije prilike da i teoretski osigura prvu titulu prvaka Crne Gore. Rukometaši Lovćena su ih oba puta spriječili u tome, ali tim sa sjevera Crne Gore ima i treću priliku - puleni Branislava Zeljkovića u subotu (18 časova) dočekuju Sutjesku i pobjedom bi osigurali ulazak u istoriju.

Cetinjani, s druge strane, mogu samo da odrade što je do njih - da savladaju Rudar u Pljevljima i čekaju eventualni kiks tima koji je lider od početka šampionata...

"Ovo je najveća i najvažnija utakmica u istoriji kluba. Na korak smo od trona. Propustili smo šansu da ranije osiguramo titulu, sada nemamo pravo na grešku. Svjesni smo veličine uloga, zbog toga smo prethodnih dana dugo razgovarali sa igračima kako bismo ih oslobodili pritiska. Kvalitetniji smo od Sutjeske, i samo nas presija može sputati da dođemo do cilja. Ovo je, međutim, iskusna ekipa, koja će, nadam se, vući prave poteze i na kraju slaviti", ističe Zeljković.

Iskusni trener zna recept za pobjedu.

"Od starta ćemo biti agresivni. Nismo slučajno došli u ovu situaciju, a nadam se da ćemo ponoviti igru koja nam je omogućila da dođemo nadomak titule. Naravno, poštujemo Sutjesku, koja sigurno neće doći sa bijelom zastavom", zaključio je Zeljković.

Nikšićani su već jednom u Mini ligi za prvaka porazili lidera i ne žele da se predaju, iako se zna da će prvenstvo završiti na 3. mjestu.

"Pripremali smo se za ovaj meč kao da se mi borimo za titulu i siguran sam da će igrači dati sve od sebe. Biće teško, Mojkovac igra odlično na svom terenu, ali znamo da možemo da se nosimo sa njima", istakao je Božidar Mušikić.

Šefa stručnog štaba Sutjeske ne zanima borba Mojkovca i Lovćena za titulu.

"Idemo da odigramo pošteno, sportski i da pružimo maksimum. Nećemo igrati ni za Mojkovac, ni za Lovćen, već isključivo za Sutjesku", decidan je Mušikić.

Lovćen je u Mini ligi za prvaka upisao svih pet pobjeda i smanjio razliku u odnosu na Mojkovac sa sedam na svega bod. Cetinjani moraju da savladaju Rudar (subota, 18) u Pljevljima, ali i pored toga ništa ne zavisi od njih...

"Razmišljamo samo o utakmici u Pljevljima, želimo da vežemo šestu pobjedu. Zna se da je Rudar nezgodan na svom terenu, ali vjerujemo u igrače, koji su u prethodnom periodu pokazali karakter ", istakao je Petar Vujanović, koji u tandemu sa Željkom Petričevićem vodi Lovćen.

U redovima najvećeg crnogorskog kluba se ne nadaju kiksu lidera i senzacionalnoj tiuli.

"Već smo uradili mnogo, ali ništa ne zavisi od nas. Ne želim da razmišljam o drugim utakmicama, zanima me samo pobjeda u Pljevljima", zaključuje Vujanović.

Bonus video: