Budućnost dovela Jelenu Trifunović

Djevojka koja je rođena 4. avgusta 1991. godine, igrala je za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.05.2011. 23:28h

Nakon Dragane Cvijić i Željke Nikolić, koja je prekomandovana iz Bisera, Budućnost dobija i treće pojačanje iz Srbije - najtrofejniji crnogorski klub dovodi lijevog beka Jagodine, Jelenu Trifunović.

Djevojka koja je rođena 4. avgusta 1991. godine, igrala je za seniorsku reprezentaciju Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Danskoj i Norveškoj.

Nije je, međutim, bilo na spisku za šampionat u Skandinaviji, jer je njen matični klub Vrnjačka Banja u međuvremenu ugašen. Drugi dio polusezone odigrala je u Jagodini i opet zaslužila poziv selektora Srbije Duška Milića.

Upravo je 49-godišnji Podgoričanin najzaslužniji za njen rukometni razvoj.

Milić je sarađivao sa Trifunovićevom dvije i po godine u Vrnjačkoj Banji, a ona je u sezoni u kojoj je osvojena titula bila najbolji strijelac i igračica lige, iako je imala svega 17 godina. Kod njega je i debitovala u A selekciji...

Trifunovićeva, koja je visoka 180 centimetara a teška 82 kilograma, sa kadetskom reprezentacijom Srbije osvojila je srebro na Svjetskom prvenstvu.

Igrala je i na Mediteranskim igrama u Peskari, a na četiri utakmice postigla je 22 gola, od kojih šest u pobjedi nad Crnom Gorom (28:25).

Pitanje je, međutim, da li može da dobije adekvatnu minutažu u Budućnosti, jer Dragan Adžić na poziciji lijevog beka ima Bojanu Popović i Mariju Jovanović.

Bonus video: