Podmlađivanje mora da bude prirodno

„Samoizabrani selektor i potpredsjednik saveza Goran Đukanović nije član Udruženja rukometnih trenera i nema potrebne kvalifikacije za trenerski rad”, stoji u zapisniku sa sjednice SS.
56 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.04.2011. 22:25h

Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore je na posljednjoj sjednici, koja je održana 11. aprila, odlučio da sačeka mišljenje Stručnog savjeta prije nego što izabere novog selektora muških selekcija.

Stav trenera se dugo čekao, ali nije donesen nijjedan konkretan predlog. Upravnom odboru RSCG je samo predočeno da mora da se sagleda finansijska situacija u RSCG i na osnovu toga prilagodi ili donese nove realnije planove i programe rada svih reprezentativnih selekcija.

SS traži da se objasne razlozi neuspješnih nastupa skoro svih reprezentativnih selekcija u prošloj godini, kao i da se kaže zbog čega je došlo do promjene selektora i njihovih saradnika - zbog kvaliteta rada, loših rezultata, loše saradnje, finansija ili nečeg drugog. Uzgred, postavljeno je pitanje zbog čega su iskusni i kvalitetni reprezentativci napustili reprezentaciju, da li je problem u selektoru, savezu, lošim rezultatima, finansijama, zasićenosti...

„Pravci djelovanja novoizabranog selektora trebalo bi da budu: povratak svih igrača koji su iz raznih razloga napustili reprezentaciju, podmlađivanje selekcije, ali prirodno i postepeno, a poseban akcenat treba staviti na mlađe reprezentativne kategorije, kao i izbor trenera za te kategorije. Takođe, SS smatra da treba ispuniti elementarne uslove za izbor selektora - stručna sprema, iskustvo, prethodni rezultati...”, stoji, između ostalog, u zapisniku sa sjednice Stručnog savjeta.

Na sjednici su bili predsjednik Saša Dakić i članovi Olga Sekulić, Božidar Mušikić i Ratko Đurković. Na poziv SS, prisutan je bio i Dobrislav Vujović, koji je član komisije za izbor selektora muške reprezentacije Crne Gore i član UO RSCG.

Đukanović je samoizabrani selektor

Iako ističe da podržava odlazak kadetske reprezentacije na turnir u Hrvatsku, Stručni savjet je opomenuo UO RSCG da sve reprezentativne kategorije, na bilo koje takmičenje, mogu da vode isključivo treneri.

„Samoizabrani selektor i potpredsjednik saveza Goran Đukanović nije član Udruženja rukometnih trenera i nema potrebne kvalifikacije za trenerski rad”, stoji u zapisniku sa sjednice SS.

Kadeti Crne Gore su u gradiću Jelsa na Hvaru bili posljednji, jer su izgubili sva tri meča - od Hrvatske (34:17), Slovenije (29:21) i Makedonije (17:16), za koju su igrali mladi rukometaši skopskog Metalurga.

Bonus video: