Veselin Vujović umjesto Pera Miloševića

Pomiješana su mi osjećanja. Radostan sam što se vraćam u klub u kojem sam bio sjajno primljen, ali mi je krivo što zauzimam mjesto čovjeka sa kojim sam igrao, koji je moj prijatelj - kazao je Vujović
110 pregleda 0 komentar(a)
Vuja i Pero, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vuja i Pero, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.04.2011. 16:46h

Saradnja Pera Miloševića i Vardara je završena, počela je nova era Veselina Vujovića - najbolji rukometaš svijeta svih vremena vratio se na kormilo kluba iz Skoplja i naslijedio nekadašnjeg saigrača iz Metaloplastike.

Milošević je u glavni grad Makedonije stigao 14. novembra prošle godine, kada je naslijedio Ljubomira Savevskog, koji je podnio ostavku zbog sukoba sa igračima.

Prvi crnogorski selektor je pokušao da digne ekipu iz letargije i zaprijeti neprikosnovenom Metalurgu, ali nije uspio - otkada je on trener, Vardar je dva puta izgubio od aktuelnog i budućeg šampiona, a iznenađujuće je poražen od Tineks Proleta i remizirao je sa Pelisterom u Bitolju.

Vardar je, doduše, napravio veliki uspjeh plasmanom u polufinale Kupa pobjednika kupova, ali je u prvom meču ubjedljivo poražen od Gumerzbaha Gorana Stojanovića (33:21).

Promjena na kormilu je objavljena na krajnje neobičan način - organizovana je konferencija za medije, na kojoj su se novinarima obratili Milošević, Vujović i kontroverzni predsjednik Mihajlo Mihajlovski.

"Pomiješana su mi osjećanja. Radostan sam što se vraćam u klub u kojem sam bio sjajno primljen, ali mi je krivo što zauzimam mjesto čovjeka sa kojim sam igrao, koji je moj prijatelj", kazao je Vujović.

Osnovni razlog zbog kojeg je izvršena promjena na klupi je želja da se osvoji Kup Makedonije.

"Potrudiću se da pobijedimo Metalurg u Kupu, a pola tog uspjeha bi bilo Perovo. Time bismo ostvarili dva od tri cilja koja su postavljena prije početka sezone, jer je Vardar želio duplu krunu i polufinale Kupa pobjednika kupova", zaključio je Vujović.

Milošević, naravno, nije bio presrećan što ide, jer osjeća da nije završio posao koji je zacrtao.

"Zadovoljan sam kakav sam odnos imao sa ekipom i upravom, ali sam ostao dužan publici. Nadam se da ću u bliskoj budućnosti imati priliku da to nadoknadim", naglasio je Milošević.

Mihajlovski je objasnio zbog čega je odlučio da uputi poziv Vujoviću, koji je tri godine sa uspjehom vodio skopski klub.

"Kada smo igrali sa Kopenhagenom u osmini finala Kupa pobjednika kupova, mislio sam da smo riješili pitanje trenera i za narednu sezonu. Nažalost, doživjeli smo nekoliko poraza u prvenstvu, ali to nije krivica trenera, već igrača. Imaju redovna i velika primanja, ali ih ne opravdavaju. Sljedeće sezone puno njih neće biti u klubu. Vujin dolazak može da bude dobar, jer on umije da razdrma igrače", istakao je prvi čovjek sedmostrukog prvaka Makedonije.

Bonus video: