Crna Gora ponovo sa Rusijom i Poljskom

Crna Gora će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Holandiji igrati u grupi 3 sa selekcijama Rusije, Poljske i drugoplasiranom reprezentacijom iz pretkvalifikacija
0 komentar(a)
Ažurirano: 27.04.2011. 15:41h

Sudbina je opet umiješala prste - rukometašice Crne Gore će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo ponovo igrati u grupi sa Rusijom.

Crvene” i „zbornaja” su se sastale i u kvalifikacijama za prethodni šampionat Starog kontinenta, a Bojana Popović i saigračice su upisale pobjedu i remi - u Podgorici je bilo 28:28, a u Čehovu 31:28.

Isti rivali su se sukobili na startu prvenstva u Danskoj i Norveškoj, a tim Dragana Adžića je nakon spektakularnog preokreta slavio 24:22.

Osim trostrukog uzastopnog prvaka svijeta, rivali će biti Poljska i drugoplasirana ekipa iz pretkvalifikacija, u kojima učestvuju Velika Britanija, Izrael, Finska i Grčka.

I Poljakinje su bila suparnice u prethodnim kvalifikacijama, sa kojima su najbolje crnogorske rukometašice lako izašle na kraj (31:21 i 35:32). Jedina je razlika što će tadašnjeg trećeg protivnika Slovačku, sada „glumiti” selekcija iz pretkvalifikacija.

- Poznajemo rivale i imamo razloga da vjerujemo da ćemo se plasirati na Evropsko prvenstvo. Rusiju odlično poznajemo, igrali smo sa njom i na velikom takmičenju, a suvišno je da nabrajam šta je sve ta zemlja osvojila. Kvalifikacije su još daleko, ali mislim da možemo da igramo još bolje nego na Evropskom prvenstvu, jer imamo i nekoliko novih igračica - istakla je Marija Jovanović.

Na šampionat koji se od 2. do 16. decembra 2012. godine održava u četiri holandska grada (Apeldornu, Ajndhovenu, Mastrihtu i Roterdamu), plasiraće se po dvije najbolje reprezentacije iz sedam grupa. Pravo nastupa obezbijedili su domaćin i aktuelni evropski prvak, Norveška.

Epilog žrijeba - grupa 1: Njemačka, Mađarska, Bjelorusija i Azerbejdžan.

Grupa 2: Rumunija, Srbija, Portugal i pobjednik pretkvalifikacija.

Grupa 3: Rusija, CRNA GORA, Poljska i drugoplasirana ekipa iz pretkvalifikacija.

Grupa 4: Francuska, Makedonija, Turska i Litvanija.

Grupa 5: Švedska, Austrija, Slovenija i Češka.

Grupa 6: Danska, Hrvatska, Slovačka i Italija.

Grupa 7: Španija, Ukrajina, Island i Švajcarska.

RASPORED CRNE GORE

1. KOLO - 19/20. OKTOBAR 2011.

Crna Gora - Tim iz kvalifikacija

2. KOLO - 22/23. OKTOBAR 2011.

Poljska - Crna Gora

3. KOLO - 21/22. MART 2012.

Crna Gora - Rusija

4. KOLO - 24/25. MART 2012.

Rusija - Crna Gora

5. KOLO - 30/31. MAJ 2012.

Tim iz kvalifikacija - Crna Gora

6. KOLO - 19/20. OKTOBAR 2011.

Crna Gora - Poljska

Bonus video: