Poraz od Makedonije, Crna Gora druga u Skoplju

izabranice Vlatka Đonovića (selektor Dragan Adžić je ostao u Podgorici da radi sa grupom starijih igračica) poražene su večeras u finalu od Makedonije 23:22 (7:13).
81 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.04.2011. 19:59h

Ženska seniorska reprezentacija Crne Gore osvojila je drugo mjesto na međunarodnom turniru u Skoplju, koji se igrao u okviru "EHF nedjelje" - izabranice Vlatka Đonovića (selektor Dragan Adžić je ostao u Podgorici da radi sa grupom starijih igračica) poražene su večeras u finalu od Makedonije 23:22 (7:13).

Crna Gora je juče u polufinalu bila bolja od Turske 35:23.

Crna Gora je u Skoplju, gdje su debitovale Katarina Bulatović i Ana Đokić, nastupila nekompletna, jer su u Podgorici, osim selektora Adžića, ostale da treniraju Maja Savić (Viborg, Danska), Bojana Popović, Marija Jovanović, Ana Radović, Jovanka Radičević i Gabriela Kindl (Budućnost).

Turnir u Skoplju preskočila je i Marina Vukčević, koja od četvrtka u Mađarskoj sa juniorskom reprezentacijom igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, te Suzana Lazović i Jelena Marković zbog rehabilitacije, odnosno povrede.

Ovaj turnir je dio priprema reprezentacije za dva baraža meča sa Češkom (3. i 10. jun), u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvu u Brazilu.

Makedonija - Crna Gora 23:22 (7:13)

Skoplje – Dvorana: “Kale”. Gledalaca: oko 1.000. Sudije: Bašev i Kostov (Bugarska). Sedmerci: Makedonija 4 (3), Crna Gora 1 (1). Isključenja: Makedonija 4, Crna Gora 10 minuta.

Makedonija: Mečevska 3, Mladenovska, D. Gjorgıjevska, E. Gjorgıjevska 5, Noveska 2, Naumoska, Papudžıjeva 1, Grozdanoska, Ackovska, Mıtrova, Bajramovska 8, Pecevska 2, Crvenkovska 2, Andrejeva, Kresoja.

Crna Gora: Barjaktarović, Milenković, Miljanić 3, Pavićević, Đokić 1, Božović, A. Bulatović 3, Jovović 1, Klikovac, Nikčević, Stojanović, K. Bulatović 6, Mehmedović 2, Knežević 6.

Bonus video: