Cetinjani kući pjevajući

Cetinjani su u gostima savladali Mojkovac 22:18, i tako bodovni zaostatak u Mini ligi za prvaka smanjili na pet bodova, četiri kola prije kraja.
95 pregleda 0 komentar(a)
Mojkovac - Lovcen, Foto: Veselin Baltić
Mojkovac - Lovcen, Foto: Veselin Baltić
Ažurirano: 13.04.2011. 20:03h

Lovćen se večeras revanširao lideru prvenstva za jedan od dva poraza u tri međusobna duela u ovoj sezoni – Cetinjani su u gostima savladali Mojkovac 22:18, i tako bodovni zaostatak u Mini ligi za prvaka smanjili na pet bodova, četiri kola prije kraja. Mojkovčani, dakle, nijesu uspjeli da pobjedom danas i teoretski osiguraju šampionsku titulu, prvu u klupskoj istoriji.

“Čestitke ekipi Lovćena, koja je večeras pokazala da je rame uz rame sa mojom ekipom. Odigrali su zrelije, kvalitetnije, disciplinovanije i svakako da je ovaj rezultat u njihovu korist zaslužen. Ne mogu da budem zadovaljan igrom moje ekipe, pogotovo u fazi napada. Promašili smo puno zicera, puno čistih šansi, tako da sa toliko promašaja se nije jednostavno mogao postići bolji rezultat. Mi smo danas imali veliko opterećenje i moja ekipa jednostavno nije uspjela da izdrži to opterećenje. Još jedan od pehova je bio i to što je golman Cvetković, koji je inače nosilac naših rezultata, imao slabo veče. Kada se sve to skupi onda publika ostane nezadovoljna. Nastavljamo prvenstvo dalje još uvijek imamo šanse da osvojimo prvo mjesto, a sa ovim porazom moramo se uozbiljiti. Svakako da Lovćen u ovoj pobjedi vidi šansu da nas do kraja prvenstva stigne”, kazao je trener Mojkovca Branislav Zeljković.

Cetinjani su bili ubjedljivi u ovom meču, u kojem domaćin nijednom nije vodio, a tokom prvog poluvremena je rezultat četiri puta bio izjednačen.

“Čestitam Mojkovcu na korektnoj igri i organizaciji utakmice. Mislim da je bila jedna dobra prava prvoligaška utakmica uz kvalitetan rukomet. Pokazali smo da može muški rukomet da se odigra u pravom ambijentu. Mojoj ekipi igračima i Peđi Vujanoviću mom saradniku se zahvaljujem, jer su odradili lavovski dio posla ovih 15 dana. Vjerovali su da možemo da pobijedimo Mojkovac. Mislim da smo potpuno zasluženo pobijedili, držali smo ritam igre od prvog do 60 minuta, trčali smo. Imali smo mali pad u drugom poluvremenu. Ipak moramo biti zadovoljni. Pomrsili smo račune za titulu, i dok ima nade borićemo se. Vidjećemo što će donijeti sljedeće kolo, idemo utakmicu po utakmicu. Do kraja prvenstva biće još nezvjesnijih utakmica a završnica kupa će biti mnogo interesantna”, kazao je sportski direktor Lovćena Željko Petričević, koji zajedno sa Petrom Vujanovićem vodi ekipu u Mini ligi za prvaka.

Inače, početak utakmice je kasnio 40 minuta jer su zbog sniježnih padavina i zastoja u saobraćaju kasnile sudije.

Na početku utakmice minutom ćutanja odata je pošta tragično preminulom gradonačelniku Mojkovca Draganu Saviću.

Mojkovac - Lovćen 18:22 (9:13)

Mojkovac - Dvorana školskog centra “Vuksan Đukić”. Gledalaca oko 1000. Sudije: Drekalović (Podgorica), Crnogorac(Pljevlja). Sedmerci: Mojkovac 6 (4). Lovćen: 1 (1). Isključenja: Mojkovac 12, Lovćen 12 minuta.

Mojkovac: Cvetković (sedam odbrana), Koska (četiri odbrane), Bogavac 6 , Radojević 1 , Zonjić , Rakočević 1 , Tomović, Žurić, Adžić 3, Ljubojević 1, Jaćimović 1, Savić, Kruščić, Trifunović 5.

Lovćen: Vujović (17 odbrana), Simić, Mladenović 5, Lasica 1, Milošević, Kaluđerović, I. Marković 3, A. Popović, Drašković 5, Radović 2, M. Popović, Stanković, F.Popović 2, Perišić 3.

Bonus video: