Petričeviću ukinuta kazna

Protiv odluke da se ukine suspenzija bio je samo Nebojša Vujisić, koji je predsjednik sudijske organizacije.
111 pregleda 0 komentar(a)
Željko Petričević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Željko Petričević, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 11.04.2011. 22:11h

Željko Petričević može da sjedne na klupu Lovćena - Upravni odbor Rukometnog saveza Crne Gore je večeras sportskom direktoru Cetinjana ukinuo kaznu koja je trebalo da traje do 3. juna, pa će već u srijedu protiv Mojkovca moći da debituje u ulozi trenera.

Kao što je poznato, uprava Lovćena je nakon otkaza koji je uručila Ratku Đurkoviću odredila da Petričević i generalni sekretar Petar Vujanović preuzmu brigu o ekipi. Kako je Petričević bio pod suspenzijom, ekipu je samostalno vodio nekadašnji kapiten Cetinjana.

Petričević je posljednju od brojnih kazni dobio zbog nereda nakon utakmice sa Budvanskom rivijerom, odigrane 1. decembra 2010. godine. Da nije pomilovan, ne bi mogao da vodi Lovćen u završnici prvenstva i na finalnom turniru Kupa, koji se 20. i 21. maja održava na Cetinju.

Protiv odluke da se ukine suspenzija bio je samo Nebojša Vujisić, koji je predsjednik sudijske organizacije. Ostali članovi UO smatrali da treba da se izađe Lovćenu u susret, ali i upozorili da će Petričević biti doživotno suspendovan ukoliko ponovi grešku.

UO je odlučio da odbije poziv za Evropsko prvenstvo u rukometu na pijesku za žene, koje se od 4. do 9. jula održava u Umagu. Procijenjeno je da bi 20 hiljada eura bio prevelik trošak za RSCG.

Čekaju stav Stručnog savjeta za selektora

Iako je na prethodnoj sjednici Upravnog odbora, koja je održana 17. marta, odlučeno da predsjednik Miodrag Ivanović, potpredsjednik Goran Đukanović i član UO Dobrislav Vujović za 10 dana predlože selektora muških reprezentacija, od toga još nema ništa. Članovi UO su odlučili da sačekaju stav Stručnog savjeta, ali i poručili da hoće da podmlade reprezentaciju.

Bonus video: