Hrvatska i Mađarska domaćini Evropskog prvenstva 2014.

Evropsko prvenstvo 2014. godine tako će biti drugo za rukometašice koje će zajednički organizovati dvije zemlje. Prethodno su to u decembru učinile Danska i Norveška.
0 komentar(a)
Ažurirano: 09.04.2011. 10:42h

Hrvatska i Mađarska zajedno će organizovati 11. Evropsko prvenstvo za rukometašice 2014. godine, odlučeno je danas na sastanku Izvršnog komiteta Evropske rukometne federacije.

Pored Hvatske i Mađarske, kandidature su podnijele i Turska i Slovačka, ali je nakon analize svih kandidatura i obavljene inspekcije od strane EHF-a, Slovačka je otpala, odnosno nije ni uzeta u obzir.

Izvršni komitet EHF-a je odluku o dodjeli organizacije EP Mađarskoj i Hrvatskoj zasnovao na “kvalitetu dvorana, u kojima će takmičenje biti održano, infrastrukturi, interesu za ženski rukomet i komercijalnom aspektu u tim zemljama".

“Izvršni komitet je pažljivo analizirao sve aspekte kandidatura. Očekujemo odličan šampionat jer ga organizuju Mađarska i Hrvatska, dvije zemlje sa puno iskustva u organizaciji ovakvih takmičenja. Očekujemo da će EP imati veoma pozitivan uticaj na ženski rukomet u ovim zemljama, koje imao veliku tradiciju u ovom sportu”, kazao je Tor Lian, predsjednik EHF-a.

Evropsko prvenstvo 2014. godine tako će biti drugo za rukometašice koje će zajednički organizovati dvije zemlje. Prethodno su to u decembru učinile Danska i Norveška.

"Zahvaljujemo EHF-u na ukazanom povjerenju i čestitamo našim kolegama Mađarima. Drago nam je da smo dobili priliku da još jednom pokažemo da smo dobri domaćini i organizatori velikih takmičenja što ćemo mi, uvjeren sam, i učiniti. Radosni smo zbog dobijanja domaćinstva i vjerujem kako će ovo prvenstvo biti novi podstrek svima koji se bave ženskim rukometom u Hrvatskoj i motiv za što bolji rad. Iako je prvenstvo za tri godine, mi već sad počinjemo s pripremama", rekao je predsjednik Hrvatskog rukometnog saveza Sandi Šola.

Kako je najavljeno, Evropsko prvenstvo će biti održano od 7. do 21. decembra 2014. godine, u Đeru, Debrecenu i Budimpešti u Mađarskoj, odnosno u Varaždinu i Zagrebu u Hrvatskoj.

Naredno EP biće odigrano sledeće godine u Holandiji.

Bonus video: