Rukometaši Partizana jedva izvukli živu glavu u Atini! (video)

Po završetku meča u Atini prema “crno-bijelima” su poletjele baklje, peterde, šipke, konzerve i sve ostalo što je palo pod ruku pristalicama atinskog kluba.
52 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 03.04.2011. 13:32h

Rukometaši Partizana sa dvije pobjede protiv grčkog AEK-a plasirali su se u polufinale Čelendž kupa. Međutim, sportska strana ovog meča je ostaja u sjenci incidenta koji se dogodio nakon što je sirena označila kraj meča, u kojem su gosti slavili 24:23 (u prvom meču je bilo 28:22).

Naime, po završetku utakmice došlo je do upada na teren grčkih huligana, od kojih su neki pokušali i da se fizički obračunaju sa gostujućom ekipom, iako tokom meča ništa nije ukazivalo na ovakav incident. Prema “crno-bijelima” su poletjele baklje, peterde, šipke, konzerve i sve ostalo što je palo pod ruku pristalicama atinskog kluba.

Kako prenosi "Sportski žurnal", treneru beogradskog kluba Aleksandru Brkoviću rasječena je ruka, fizioterapeut Nemanja Vučić zaradio je posjekotine na leđima, ruci, stomaku, trener golmana Mihajlo Radosavljević pogođen je bakljom u glavu, Branko Radinović dobio je stolicu u leđa, a Ivan Dimitrijević dva puta udaren šipkom u glavu.

O ozbiljnosti događaja govori i podatak da je jedan od huligana momak sa "fantomkom" na glavi i nožem u ruci trčao po terenu i zalijetao se ekspediciju Partizana, koja je u tom trenutku bila sabijena u ćošak hale. Situacija je potpuno izmakla kontroli, a o tome svedoči i snimak grčke televizije..

Srećom, incident se nije završio tragično, ponajviše zahvaljujući igračima i članovima stručnog štaba AEK-a, koji su im prvi pritekli u pomoć i koliko-toliko uspjeli da zadrže podivljale huligane.

"Zahvalio bih se igračima AEK-a što su nas maksimalno zaštitili", rekao je poslije meča najiskusniji igrač Partizana Nenad Maksić.

Direktor Partizana Aleksandar Blagojević je kazao da je “očekivao da može da bude problema”, ali “nije ni sanjao da može do ovoga može da dođe”.

“Danima smo upozoravali grčko ministarstvo inostranih poslova, ali i našu ambasadu... Organizacija utakmice je bila očajna. Žao mi je igrača AEK-a, koji su pokušali da spriječe sve i zaštite nas od huligana. EHF sada treba da reaguje", kazao je Blagojević.

Nakon torture na parketu, ekspedicija Partizana od četrdesetak ljudi prebačena je u svlačionicu i čekala dolazak specijalaca. Nakon pola sata napustili su svlačionicu, a poslije sat vremena i dvoranu pod jakim obezbjeđenjem.

"Pokazali smo timski duh, ali prije svega drago mi je što smo izvukli žive glave. Ako ikada u karijeri budem morao da igram protiv AEK-a u Grčkoj, neću to uraditi", rekao je najmlađih u ekipi Partizana, golman Strahinja Milić.

Dvorana u kojoj je odigrana utakmicu ima samo jednu tribinu sa oko 1.500 mjesta i ona je bila ispunjena. Oko 1.000 navijača AEK-a je ostalo ispred hale.

Galerija

Bonus video: