Ugašena Budućnost da plati Kovačeviću 3.600 eura

Kovačević je prije više od godinu dana, podnio se žalbu ovoj komisiji zbog jednostranog i prijevremenog raskida ugovora od strane kluba, i neisplaćivanja dvije ugovorne mjesečne rate.
97 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.04.2011. 15:19h

Iako već skoro godinu dana postoji samo na papiru, muški rukometni klub Budućnost moraće da bivšem igraču Vladimiru Kovačeviću plati 3.600 eura na ime duga za neisplaćene mjesečne zarade za april i maj 2009.godine, odlučila je Registraciono-arbitražna komisija Rukometnog saveza Crne Gore.

Bivši srednji bek Budućnosti je, naime, još prije više od godinu dana, preko svog advokata, podnio se žalbu ovoj komisiji zbog jednostranog i prijevremenog raskida ugovora od strane kluba, i neisplaćivanja dvije ugovorne mjesečne rate.

“Na sjednici Registraciono-arbitražne komisije punomoćnik tužioca je izjavio da ostaje pri podnešenom zahtjevu i da RK Budućnost u međuvremenu nije isplatio dvije mjesečne zarade njenom bivšem igraču Kovačević Vladimiru, te da je dug ostao neizmiren. Na istoj sjednici predstavnik tuženog Miro Vujošević, sportski direktor RK Budućnost, nije osporio predmetni dug, odnosno navode punomoćnika tužioca da su neisplaćene dvije mjesečne zarade bivšem igraču Kovačević Vladimiru, ali je istakao da je RK Budućnost u međuvremenu ugašen, i da nema sredstava za isplatu nespornog duga. U dokaznom postupku pročitan je posebni Ugovor o međusobnim pravima i obavezama, zaključen izmenu RK Budućnost i Kovačević Vladimira iz Nikšića, od 07.06.2008.godine, kao i osnovni Ugovor, zaključen, između istih ugovornih strana, dana 07.06.2008.godine”.

“Na osnovu svega navedenog Registraciono-arbitražna komisija je našla da je dug RK Budućnost prema Kovačević Vladimiru, bivšem igraču ovog kluba, u iznosu od 3.600 eura nesporan, i stoga je donijela odluku kao u dispozitivu”, navodi se u obrazloženju odluke Registraciono-arbitražne komisije sastavu Dražen Medojević (predsjednik), Budimir Stanišić i Nikola Petrović (članovi).

Bonus video: