Generalka za Larvik

Utakmica u petak u Beču počinje u 19.30 časova, dok je duel u subotu na programu od 11 časova.
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.03.2011. 16:03h

Nakon četvorodnevnog boravka u Baru, gdje je odrađen kondicioni dio priprema za polufinale Lige šampiona sa norveškim Larvikom, rukometašice Budućnost danas će ponovo van Podgorice, ali ovoga puta na duže. Izabranice Dragana Adžića popodne putuju za Beč, gdje će u petak i subotu odigrati dva meča sa Hipom u okviru Regionalne lige, a onda nastavljaju za Viborg (Danska), gdje će se do četvrtka pripremati za duel sa Larvikom, koji je na programu 9. aprila.

“Termini utakmica sa Hipom nam baš ne odgovaraju u ovom trenutku, ali austrijski klub nije želio da nam izađe u susret i odredi drugačije termine. Mi smo imali želju da jedan od ta dva meča odigramo u našoj dvorani, kao što je i trebalo biti, ali oni nijesu sad u mogućnosti da dođu. Pošto su namm trebale utakmice da bismo do Larvika održali takmičarski ritam, a pošto se i bliži kraj Regionalne lige, onda smo se mi morali opredijeliti da oba meča odigramo u Beču. Nakon dva meča sa Hipom, u nedjelju se selimo u Viborg, gdje ćemo imati mir i dobre termine i uslove za rad”, kaže za “Vijesti” Dragan Adžić, trener Budućnosti.

Prema riječima Adžiča, ekipa je u Baru “odradila mikro-ciklus od četiri dana rada sa kondicionim trenerom Marko Mrakom”, nakon čega se već vratila “normalnom, uobičajenom radu, koji će imati do meča sa Larvikom”.

Mečevi sa Hipom, osim zbog bodova u Regionalnoj ligi, značajni su i zbog toga što će biti jedine provjere do meča sa Larvikom, posebno zbog uigravanja ekipe i navikavanja na igru bez suspendovane Katarine Bulatović, koja će zbog toga preskočiti polufinalne duele, i raditi po posebnom programu do 17. aprila kada će o njenoj sudbini odlučivati Upravni odbor kluba.

“Hipo je odlična ekipa, pobijedili su Podravku u gostima, što znači da su konsolidovali svoje redove. Istina je da su ispali iz Lige šampiona i kasnije Kupa kupova, ali nas očekuju jake provjere. Na dva meča sve igračice će dobiti šansu, a probaćemo, ujedno, i neke stvari da izvježbamo u novonastaloj situaciji”, dodaje Adžić.

Zdravstveni bilten je dobar, Gabrijela Kindl je ponovo u pogonu, a osim Katarine Bulatović jedino u kombinaciji za Larvik nije već duže povrijeđena Suzana Lazović.

“Nažalost, oporavak Suzane Lazović ide svojim tokom, ali ona neće biti spremna za polufinale, jer se nalazi u Igalu na rahbilitaciji nakon operacije. Bilo je tokom priprema nekih sitnih “iskakanja”, ali je zdravstveni bilans dobar, pa na put idemo sa 16 igračica. Nadam se da će svi biti spremne za Larvik”, zaključio je Adžić.

Uoči mečeva sa Hipom, Budućnost je prva na tabeli sa maksimalnim učinkom iz šest odigranih utakmica, dok Austrijanke imaju skor od četiri pobjede i jednog poraza.

Utakmica u petak počinje u 19.30 časova, dok je duel u subotu na programu od 11 časova.

Bonus video: