Crnogorske rukometašice u drugom šeširu

U drugom šeširu su još Mađarska, Ukrajina i Austrija. Nosioci žrijeba su Rusija, Rumunija, Španija, Francuska, Danska, Švedska i Njemačka
71 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.03.2011. 22:24h

Ženska seniorska rukometna reprezentacija Crne Gore nalazi se u drugom šeširu za žrijeb kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo, koji će biti održan 27. aprila u Holandiji, zemlji domaćinu narednog EP.

S obzirom na to da se nalaze u istom šeširu, rivali Crne Gore sigurno neće biti tri od pet bivših jugoslovenskih republika, Srbija, Hrvatska i Makedonija, ali ni Bosna i Hercegovina, koja se i nije prijavila za kvalifikacije. U drugom šeširu su još Mađarska, Ukrajina i Austrija. Nosioci žrijeba su Rusija, Rumunija, Španija, Francuska, Danska, Švedska i Njemačka.

Šeširi su formirani na osnovu tri posljednja velika takmičenja, evropskih prvenstava 2008. i 2010. godine, te Svjetskog prvenstva u Kini 2009. godine.

Crna Gora je igrala samo na posljednjem prvenstvu Evrope u Danskoj i Norveškoj, kada je osvojila šesto mjesto.

Za kvalifikacije za EP 2012. ukupno se prijavilo 30 zemalja, a u glavnoj rundi kvalifikacija igraće 28 reprezentacija, podijeljenih u sedam grupa po četiri.

Po dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe izboriće plasman na EP koje je na programu u decembru 2012 godine.

Pretkvalifikacije su na programu od 3. do 5. juna ove godine, kada će se Izrael, Grčka, Velika Britanija i Finska turnirski boriti za dva mjesta u glavnoj fazi kvalifikacija, koja počinje 19. oktobra ove, a završava 3. juna iduće godine.

Vizu za EP direktno je izborila Holandija kao domaćin i Norveška, aktuelni prvak Evrope.

Šeširi

PRVI ŠEŠIR: Rusija, Rumunija, Španija, Francuska, Danska, Švedska, Njemačka

DRUGI ŠEŠIR: Mađarska, Hrvatska, CRNA GORA, Ukrajina, Makedonija, Austrija, Srbija

TREĆI ŠEŠIR: Bjelorusija, Slovačka, Portugal, Island, Slovenija, Turska, Poljska

ČETVRTI ŠEŠIR: Češka, Litvanija, Italija, Švajcarska, Azerbejdžan, dvije najbolje ekipe iz pretkvalifikacija (Grčka, Velika Britanija, Finska, Izrael)

Bonus video: