Budućnost sjutra protiv Ićaka za prvo mjesto u grupi

Ićako je stvarno dobra ekipa, respektujemo ga, ali mislim da smo tu utakmicu izgubile svojim greškama. Odbrana i realizacija šuta su nam bili katastrofalni - kaže Radmila Miljanić.
0 komentar(a)
Radmila Miljanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Radmila Miljanić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 19.03.2011. 22:46h

Ubjedljiv i neočekivan poraz od Ićaka je sve promijenio. U Estelji, u španskoj pokrajini Navara, rukometašice Budućnosti su doživjele drugi neuspjeh u sezoni, koji je, kada se gleda iz sadašnje perspektive, bio možda i dobar.

Tada su, naime, Podgoričanke shvatile da nisu nepobjedive, da moraju da se bore više od protivnika ako žele pobjedu. Lekciju su naučile, nadvisile Krim u Ljubljani, pregazile Olčim u „Morači” i nakon devet godina ponovo stigle do polufinala Lige šampiona.

Pred svojim navijačima, Bojana Popović i drugarice će sjutra veče (19.30 časova) imati priliku da se revanširaju Španjolkama.

- Slabo smo odigrale tu utakmicu u Španiji, naravno da će nam želja za revanšom biti dodatni motiv. Ićako je stvarno dobra ekipa, respektujemo ga, ali mislim da smo tu utakmicu izgubile svojim greškama. Odbrana i realizacija šuta su nam bili katastrofalni - kaže Radmila Miljanić.

Ulog je ogroman - pobjeda od pet i više golova razlike donosi „plavima” prvo mjesto u grupi 1 i pravo da revanš polufinala igraju kući.

- Cilj nam je da se revanširamo Ićaku, ali je mnogo bitnije do što želimo da budemo prve u grupi. Prošle smo u polufinale, ali ne ulazimo opušteno u meč. Naprotiv. Imamo istu želju kao pred odlučujuću utakmicu sa Olčimom. Ukoliko odigramo kao u prethodne dvije utakmice, neće se postavljati pitanje ko će pobijediti.

Desno krilo Budućnosti, međutim, zna da zadatak protiv ekipe koja je vezala četiri trijumfa neće biti nimalo lak.

- Španjolke su dosadne, stalno napadaju, „zuje” oko vas. Taman kada pomislite da ste riješile problem u odbrani, odjednom daju gol iz ničega. Neće nam biti lako, moramo da budemo smirene i disciplinovane, a najviše pažnje moramo da obratimo na fenomenalnog pivota Begonju Fernandes, koja sve lopte hvata, i to jednom rukom - napominje 22-godišnja Nikšićanka.

• Da li ćete razmišljati o rivalu u polufinalu? Je li bolje da igrate protiv Đera ili Larvika?

- Iskreno, obje ekipe su vrhunske i nismo ni pričale o tome protiv koga ćemo da igramo. Ko god da nam bude rival u polufinalu, možemo da se suprotstavimo svima. Sada nam je, ipak, samo bitno da slavimo sa pet golova razlike i da budemo prve u grupi - zaključila je Miljanićeva.

Kombinacije

Učesnici polufinala su poznati od prošle sedmice, ali se još ne zna ko će na kojoj poziciji završiti grupe. Đer je pred osvajanjem grupe 2, jer ima svih pet pobjeda, a dočekuje Larvik, kojeg je u gostima senzacionalno savladao sa 25:16. Budućnosti je, sa druge strane, za prvo mjesto u grupi 1 neophodna pobjeda od pet golova razlike.

Bonus video: