Rukometašice Budućnosti inatom ruše Ićako

Pobjede povećavaju samopouzdanje kod igračica, zbog čega je dobro dočekati sa trijumfom sljedeći meč u polufinalu Lige šampiona - kazao je trener Dragan Adžić
0 komentar(a)
Rukometašice, Foto: Savo Prelević
Rukometašice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.03.2011. 19:44h

I Budućnost i Ićako su već u polufinalu Lige šampiona. Jedine dileme pred nedjeljni duel crnogorskog i španskog prvaka su ko će grupu 1 završiti na prvom, a ko na drugom mjestu, te kome će rival biti Đer, a kome Larvik.

Podgoričankama pobjeda od minimum pet golova razlike donosi prvu poziciju, samim tim i pravo da revanš polufinala igra u „Morači”. Možda je, ipak, bolje da se osvoji drugo mjesto, jer bi se u tom slučaju izbjegao najveći favorit za osvajanje titule Larvik.

Dragan Adžić i njegove izabranice, međutim, ne žele da se zamaraju kombinacijama. Makar u javnosti...

- Utakmica sa Ićakom je vrlo bitna, jer smo u Španiji imali loš dan. Moramo da pokažemo da možemo da igramo protiv španske škole rukometa i da imamo rješenje i za njih. Uzgred, pobjede povećavaju samopouzdanje kod igračica, zbog čega je dobro dočekati sa trijumfom sljedeći meč u polufinalu Lige šampiona - kazao je Adžić na konferenciji za medije.

Trener „plavih” kaže da ne želi da bira rivala u polufinalu

- Ne razmišljam u tom pravcu. Izuzetno su jake ekipe i Larvik i Đer. Ko god da bude rival, spremićemo se, pokušati da prevaziđemo sebe i da favorite za osvajanje Lige šampiona pobjedimo i kući i na strani - zaključio je Adžić.

Katarina Bulatović želi revanš za jedini pravi kiks u ovoj sezoni.

- Imamo više nego dovoljno motiva da odigramo utakmicu kako valja. U dobroj smo formi, zaslužile smo pobjedu, ali nećemo da pričamo puno. Pokazaćemo sve na terenu, kao što smo to radile do sada. Utakmice u Španiji se svi nerado sjećamo, ali morao je jednom da se desi i takav poraz. Ako odigramo dobro u nedjelju, to će biti samo dokaz da smo zaslužile prvo mjesto. Nema potrebe da vagamo, da biramo protivnike u polufinalu, bitno je da odigramo dobro i da pobijedimo, a nadam se da ćemo to uraditi sa što većem gol razlikom - kaže djevojka koja je druga na listi najefikasnijih igračica Lige šampiona (postigla 80 golova, tri manje od Hajdi Loke).

• Da li razmišljate o protivniku u polufinalu, hoćete li birati Đer ili Larvik?

- U ovom trenutku razmišljamo samo kako da pobijedimo Ićako. Znaćemo na čemu smo, ali želimo samo da trijumfujemo. Nema potrebe da se sjekiramo oko sljedećeg protivnika - zaključila je Bulatovićeva.

Slično govori i mladi srednji bek, Milena Knežević.

- Ova utakmica je jako važna za nas. Želimo da nastavimo pobjednički niz u „Morači” i da se iskupimo za jedno od najgorih izdanja u Ligi šampiona, koje smo prikazali u Španiji. Daćemo sve od sebe da igramo kao u prethodnim utakmicama, u kojima smo zabilježili velike pobjede. Mora da proradi naš inat, to je jedan od glavnih motiva.

Adžić: Nismo povlašćeni

Dragan Adžić, koji je i selektor svih ženskih reprezentacija, razočaran je izjavama da RSCG više pažnje poklanja ženskom nego muškom rukometu.

- To apsolutno nije istina. Sjećate se svi plasmana muške reprezentacije na Evropsko prvenstvo 2008. godine, kada je bio problem oko raspodjele nagrade saveza. Oni su za taj veliki uspjeh podijelili 125 hiljada eura i nije nam krivo zbog toga. Mi smo bili šesti na šampionatu Starog kontinenta u Danskoj i niko nam nije dao ni centa, kao ni za bronzu u Koreji. Nismo se bunili, jer sredstava nema. Kad bude, očekujem da će nas sjetiti iz saveza. Djevojke su i do sada izgarale do krajnjih granica, nadam se da će nastaviti tako. To ne zavisi od dnevnica ili od nagrada. Daj bože da muški rukomet bude bolji, ali ne zavisi to ništa od ženskog - istakao je Adžić.

On je napomenuo da se i njemu puno duguje, ali da nema namjeru da pravi problem zbog toga, niti se to odrazilo na bilo koju reprezentativnu selekciju.

- Do sad nije, a neće ni odsad nijedna djevojka razmišljati o tome da ne igra za reprezentaciju Crne Gore zato što nije eventualno dobila neku dnevnicu. Uzgred, sigurno je da ugovori reprezentativaca nisu manji od onih koje imaju igračice Budućnosti - naglasio je Adžić.

Bonus video: