Kadetkinje u Pljevljima, juniorke u Podgorici

Izabranice Novaka Ristovića od 25. do 27. marta igraće na kvalifikacionom turniru u portugalskoj Alkaleni, a za rivale imaće Portugal, Rusiju i Makedoniju.
229 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 16.03.2011. 16:32h

Ženska kadetska reprezentacija Crne Gore počela je danas pripreme za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, koje se od 23. juna do 3. jula održava u Češkoj. Izabranice Novaka Ristovića od 25. do 27. marta igraće na kvalifikacionom turniru u portugalskoj Alkaleni, a za rivale imaće Portugal, Rusiju i Makedoniju.

Dvije prvoplasirane selekcije izboriće plasman na EP.

Ristović je za ovu akciju 17 igračica. Na spisku su Milica Kostić, Katarina Perović, Aleksandra Đurković, Olivera Vukčević, Anđela Ivanović, Jelena Despotović, Iva Rečević, Sandra Rakočević, Slađana Perazić (Budućnost), Dijana Mugoša, Anđela Stojanović (Autorex), Marija Kaluđerović, Bobana Klikovac, Ivanka Simonović (Vimax), Nada Pejović (Devetka), Anđela Goranović (Nikšić) i Antonija Dragaš (Biseri)

Kadetkinje će prvi dio priprema odraditi u Pljevljima, odakle će 19. marta otputovati u Požegu, na dvije kontrolne utakmice sa vršnjakinjama iz Srbije.

Istovremeno, danas se u Podgorici okupila ženska juniorska selekcija, koja će u glavnom gradu Crne Gore odraditi mini pripreme do 20. marta.

Trener ženske juniorske reprezentacije Danko Despotović je za ovu akciju pozvao 15 igračica, a na spisku su Tijana Miranović, Marija Kopitović, Ana Jovović, Milica Šuković, Milica Maksimović, Sanja Premović, Aleksandra Milačić, Tamara Pavićević (Budućnost), Dragica Petrović, Tijana Karović, Marija Milić (Biseri), Maja Sugnetić, Tamara Stojanović (Devetka), Tamara Šćepović, Dušica Kažić (INA Gorica).

Juniorke će od 21. do 23. aprila igrati na kvalifikacionom turniru u mađarskoj Kaloči, u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje se od 4. do 14. avgusta održava u Holandiji. Rivali Crne Gore su Mađarska, Švedska i Estonija, a dvije prvoplasirane će izboriti vizu za EP.

Bonus video: