Odbrojavanje je počelo, polufinale sve bliže

Znamo da Olčim može bolje i spremamo se da na njegovo najbolje izdanje odgovorimo na pravi način. Vjerujem u karakter djevojaka, pokazaće to u nedjelju - istakao je trener Dragan Adžić
56 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice, Foto: Savo Prelević
Rukometašice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.03.2011. 23:36h

Odbrojavanje je počelo - do istorijskog meča sa Olčimom ostalo je manje od dva dana. Rukometašice Budućnosti imaju jasan cilj, jer bi pobjedom od dva ili više golova razlike prekinule post dug devet godina i ponovo stigle do polufinala Lige šampiona, u kojem su prije ove pauze bile pet puta uzastopno.

Kao i pred duel sa Krimom, Dragan Adžić je odlučio da odvede ekipu u karantin u Bar.

„Plave” se na primorju na miru pripremaju za okršaj sa Rumunkama, pa je promijenjeno i mjesto na kojem se održava konferencija za novinare - umjesto tradicionalnog susreta sa novinarima u „Morači”, ovog puta su se Adžić, Sanela Knezović i Dragana Pecevska sa „sedmom silom” sreli u barskom hotelu „Princess”.

- Ova utakmica odlučuje o polufinalu, ali to ne mora i ne smije da nas sputa. Moramo da igramo kao u Ljubljani, gdje je bio još veći pritisak i to u gostima, pa smo sve izdržali. Pružićemo maksimum da dobijemo izuzetnu ekipu, koja je još, iako to rezultatski nije pokazala, drugi favorit za osvajanje Lige šampiona po rejtingu i igračkom kvalitetu. To ne smijemo da zaboravimo - kazao je Adžić.

Olčim je prošle sezone igrao finale Lige šampiona, a pred meč u „Morači” na klupu se vratio Radu Voina, koji je i doveo tim iz Vilčee do tog istorijskog uspjeha.

On je naslijedio Anju Andersen, koja je samo 32 dana bila na kormilu nakon smjene Mađara Petera Kovača...

- Znamo se dobro. Olčim ima novog trenera, očekujem da bude puno jači, koncentrisaniji i bolji. Naravno, i Rumunke igraju utakmicu sezone. To je ekipa za poštovanje, bez obzira na to što nije odigrala na nivou ovaj dio Lige šampiona. Znamo da može bolje i spremamo se da na njeno najbolje izdanje odgovorimo na pravi način. Vjerujem u karakter djevojaka, pokazaće to u nedjelju - zaključio je Adžić.

Olčim je daleko od prave forme - na novom debiju Voine, šampion Rumunije je u četvrtak remizirao sa najvećim rivalom Žolidonom i tako izgubio prvi bod u nacionalnom šampionatu. Uzgred, i zvanično najbolja igračica svijeta Kristina Neagu je povrijeđena.

- Jako dobro smo pripremljene a vjerujem da ćemo sve ono najbolje pokazati u nedjelju. Ne opterećujemo se važnošću utakmice, to može negativno da se odrazi. Nadam se da ćemo biti smirene i da ćemo na sve pritiske odgovoriti dobrom igrom - naglasila je Knezović.

- Bez obzira na to što nam je meč veoma važan, moramo od početka da budemo smirene, da odigramo znamo i kako se spremamo, bez dodatne nervoze. Sa pobjedom idemo u polufinale, ali moramo da budemo rasterećene kako bismo pružile maksimum - nadovezala se Pecevska.

Bonus video: