Pobjeda Ićaka otvorila Budućnosti vrata polufinala

Ićako je u Rumuniji savladao Olčim sa 25:22 i omogućio Podgoričankama da već u nedjelju trijumfom u „Morači” nad rumunskim šampionom izbore mjesto među četiri najbolje evropske ekipe
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2011. 20:08h

Pobjedom u Sloveniji odškrinule su vrata polufinala, sada su ona širom otvorena rukometašicama Budućnosti - Ićako je u Rumuniji savladao Olčim sa 25:22 i omogućio Podgoričankama da već u nedjelju trijumfom u „Morači” nad rumunskim šampionom izbore mjesto među četiri najbolje evropske ekipe.

Tim iz Estelje je vodio od starta, ali su izabranice Anje Andersen preokrenule do poluvremena (12:11). Ekipa iz Vilčee, u kojoj nije bilo povrijeđene Kristine Neagu, posljednji put je vodila u 53. minutu (20:19), a potom su Španjolke serijom 4:0 riješile sve dileme.

Najefikasnija igračica meča je bila Begonja Fernandes sa sedam golova, dok je u domaćem timu odskočila Valentina Ardean-Elisej sa pogotkom manje.

S obzirom na to da je u Rumuniji poražena sa 21:20, Budućnost bi u nedjelju sa pobjedom od dva gola razlike osigurala drugo mjesto u grupi 1.

U tom slučaju, u posljednjem kolu protiv Ićaka u Podgorici, „plave” bi mogle čak i da biraju rivala u polufinalu.

Prva pozicija u grupi, do koje Bojana Popović i drugarice mogu da dođu trijumfom nad Španjolkama od minimum pet golova razlike (u Estelji izgubile 31:26), najvjerovatnije donosi duele sa Larvikom.

U slučaju da osvoje drugu poziciju, gotovo sigurno bi se sastale sa Đerom, koji je današnjom pobjedom nad Lajpcigom u Njemačkoj (29:24) i teoretski izborio plasman u polufinale...

Bonus video: