Slovački Tatran potvrdio učešće, čekaju se Poljaci

Poljacima je dat rok od sedam dana da se izjasne i ukoliko odgovor bude pozitivan liga će brojati 14 klubova, u suprotnom 12 klubova - kazao je Smajo Karačić, generalni sekretar RS BiH.
58 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 04.03.2011. 13:02h

Slovački Tatran iz Prešova potvrdio je učešće u Regionalnoj ligi za rukometaše, koja startuje 27. avgusta, juče je to aminovao i Rukometni savez Slovačke, pa se čeka konačan odgovor poljskih klubova Vive Kielcea i Visle da bi se utvrdio konačan broj učesnika u premijernom izdanju „S-lige“.

Uz Slovake, u Regionalnoj ligi će, kako je već dogovoreno, učestvovati tri predstavnika Bosne i Hercegovine, te po dva kluba iz Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Makedonije, što bi trebalo značiti sigurnih 12 učesnika. Slovenija i Mađarska su odustale od učešća u premijernoj sezoni regionalnog takmičenja, a Mađari su već najavili učešće u drugoj sezoni.

Nakon prethodnog sastanka u Beogradu, pojavile su se informacije da će liga brojati 14 klubova, te da će se, u slučaju odustajanja slovačkog i dva poljska tima, liga popuniti klubovima iz bivše Jugoslavije. Međutim, i Sarajeva, gdje je i održan prvi sastanak o formiranju Regionalne lige, stižu drugačije informacije, što još jednom govori da je ostalo još dosta otvorenih pitanja u vezi ovog takmičenja, koje bi trebalo da donese dobrobit svim klubovima sa ovih prostora, naročito crnogorskim…

- Kielce i Visla, takođe, žele učestvovati u takmičenju i samo se još očekuje dozvola iz Rukometnog saveza Poljske. Dali smo rok Poljacima od sedam dana da se izjasne i ukoliko odgovor bude pozitivan liga će brojati 14 klubova. Ukoliko pak odgovor bude negativan, onda će u prvoj sezoni u regionalnom takmičenju nastupati 12 klubova. Naredni radni sastanak vezan za regionalno takmičenje imaćemo u Beogradu 18. marta. Tamo će biti prisutni predstavnici svih saveza i tamo ćemo usuglasiti sve troškove vezane za ovo takmičenje. Sparkasse će plaćati svim klubovima troškove putovanja, noćenja i troškove utakmica, ali moramo biti realni i učiniti sve da ti troškovi budu što manji. Završni turnir, odnosno plej-of igraće se u aprilu naredne godine i to najvjerovatnije u Sarajevu – kazao je na Smajo Karačić, generalni sekretar Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Karačić je nekoliko dana nakon sastanka u Beogradu kazao da su netačne informacije da će iz Bosne i Hercegovine igrati po jedan predstavnik iz sva tri entineta”, već da je BiH dobio tri mjesta kao “idejni tvorac ove lige i neko ko je našao generalnog sponzora”, te da će ovu zemlju predstavljati tri najbolje ekipe iz Premijer lige BiH.

Potpredsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Crne Gore Goran Đukanović je ranije kazao „Vijestima“ da će Crnu Goru predstavljati dvije prvoplasirane ekipe iz prvenstva. Đukanović je, zajedno sa predsjednikom UO Miodragom Ivanovićem, u srijedu održao sastanak sa predstavnicima crnogorskih klubova i upoznao ih sa rezultatima sastanka u Beogradu, posebno uslovima učešča u „S-ligi“.

Bonus video: