Treća šansa za oživljavanje sna

Ubijeđen sam da se takav odnos prema igri, kao u duelu sa Ićakom, nikada više neće ponoviti i da ćemo se vratiti na pravi put - kaže trener Dragan Adžić.
77 pregleda 0 komentar(a)
Marija Jovanović, Foto: Savo Prelević
Marija Jovanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.03.2011. 14:24h

Krediti su potrošeni. Plasman u polufinale Lige šampiona visi o koncu, još jedan poraz bi praktično označio kraj sna. Zbog toga su u Budućnosti povukli radikalan potez i odveli rukometašice u karantin.

„Plave” su se od ponedjeljka u Baru pripremale za duel sa Krimom u Ljubljani, koji je igra u petak. Iz najvećeg lučkog grada na Crnogorskom primorju će i stići direktno na aerodrom u Golubovcima, na let za „deželu”. Na let koji može da ih približi toliko dugo čekanom polufinalu Lige šampiona...

“Ekipa se okrijepila, dobro nam je došlo ovo spuštanje u Bar, gdje smo radili sa momcima iz Sedmerca. Dobro je i što su problemi sa virusima praktično nestali, pa je zdravstveni bilten mnogo povoljniji”, raportira Dragan Adžić.

• Kada već pominjete tu riječ, da li je ekipi koristilo ono spuštanje na zemlju u Španiji, onako ubjedljiv poraz od Ićaka?

“Očito svake sezone mora da nam se desi jedan šamar. Kada se to dogodi, ekipa postaje svjesnija, shvata da bez pravog odnosa ne može da igra ni sa kim. Mislim da je to ispravljeno i da će se to odraziti već na utakmici sa Krimom. Ubijeđen sam da se takav odnos prema igri, kao u duelu sa Ićakom, nikada više neće ponoviti i da ćemo se vratiti na pravi put.

U prvom meču u „Morači”, Budućnost je savladala Krim sa 32:29, a u dva navrata je imala i sedam golova prednosti. Ta utakmica je imala dosta neobičan uvod, jer je šefica stručnog štaba Krima, Marta Bon, na pitanje slovenačkih novinara šta očekuje u Podgorici, čudno odgovorila:

„Tamo je nemoguće da se dobije. Očekujem tuču, vrijeđanje, pljuvanje i pušenje u dvorani”!

Bon se nakon meča žalila na sudije (iako Krim nije oštećen), a po dolasku u Sloveniju je još jednom podsjetila na uslove u Podgorici, koje je samo ona vidjela...

“Čini se da je njoj cilj da što više motiviše ekipu, ali i da podgrije atmosferu u javnosti pred naš dolazak. Uzgred, ova utakmica je veoma značajna i njima, jer svaki kiks, posebno na domaćem terenu, može da znači eliminaciju. U Krimu žele da napune dvoranu koja prima 12 hiljada gledalaca, a do sada je bilo najviše 3.500. Taj klub je dva puta osvajao Ligu šampiona, glavni donator Zoran Janković i ostali znaju kako se to radi, a u ovom dijelu takmičenja je sve dozvoljeno. Vjerujem, ipak, da će ova generacija znati da odgovori na pravi način i da ćemo pokazati da mi u Crnoj Gori ne znamo samo za pljuvanje i psovanje”, zaključio je Adžić.

U ekipi neće biti duže povrijeđenih Suzane Lazović i Gabrijele Kindl, dok će Marija Jovanović igrati, iako je muči povreda lista. Ana Radović se još oporavlja od povrede ramena i nije potpuno spremna za utakmicu ovakvog intenziteta.

Bonus video: