Ićako držao čas rukometa

- Najgora partija otkada sam ja trener Budućnosti, ako izostavim početne dvije u Kupu pobjednika kupova - rekao je trener Adžić
0 komentar(a)
Ažurirano: 20.02.2011. 19:48h

Od specijalnog izvještača „Vijesti“

Došle su u Španiju po pobjedu koja bi ih nakon devet godina dovela u polufinale Lige šampiona. Kući se vraćaju sa lekcijama modernog rukometa - rukometašice Budućnosti su u 3. kolu grupe 1 glavne faze doživjele težak poraz, mnogo teži nego što konačni rezultat (31:26) pokazuje.

Igračice Ićaka su radile šta su htjele, brzim kretnjama potpuno zbunile protivnice i odjednom postale veoma ozbiljan konkurent za ulazak među četiri najbolje ekipe Evrope. Budućnost, s druge strane, nije bila ni blijeda sjenka ekipe koja je dominirala u prvoj fazi, koja je sve protivnike gazila... Nešto je, očito, pošlo po zlu. Dragan Adžić i njegove igračice moraju što prije da nađu rješenje za to, da se zapitaju zašto svaki golman protiv njih ima 20-ak odbrana, jer vozovi za polufinale polako prolaze pored njih. Ako izgube i u Sloveniji za 11 dana, i posljednji vagon će već biti neuhvatljiv...

Odbrana šuplja kao sir

Podgoričanke su u dvorani „Tiera Estelja“ odigrale ubjedljivo najgore poluvrijeme u sezoni. Povele su, doduše, golom Katarine Bulatović, ali je nakon toga sve bilo u znaku Španjolki. Jednim pogotkom Portugalke Barbose i sa dva Rumunke Soit, preokrenule su na 3:1 i stalno čuvale prednost.

Izabranice Dragana Adžića su bile zbunjene u napadu, nikako nisu mogle da nađu rješenje za agresivne protivnice i raspoloženu Silviju Navaro (50 odsto odbrana u prvom dijelu meča). Najgore od svega je bilo to što im je popustilo najjače oružje - u odbrani su bile previše mlake, što su Španjolke brzim ukrštanjem kažnjavale i do dvocifrenog broja pogodaka stigle za manje od 15 minuta! „Plave“ su se nekako trgle, smanjile na 11:9, ali je Ićako serijom 4:0 u 27. minutu došao do rekordnih plus šest (15:9).

Soit ugasila nade

Na odmor se otišlo sa rezultatom 16:10, a u nastavku se ništa nije poboljšalo. Naprotiv - Soit je sa dva gola povisila na 18:10 i već u 33. minutu ugasila svaku nadu u nevjerovatan preokret. Igračice Ićaka su se tada potpuno opustile, poigravale se u napadu, a koliko im je bilo samopouzdanje najbolje je pokazao detalj iz 38. minuta, kada je Karmen Martin iz sedmerca nevjerovatnim felšom zatresla mrežu Sanele Knezović za 21:13. Soit je dva minuta kasnije povisila na 22:13 i bilo je jasno da se sprema brodolom...

Budućnost više nema prava na grešku, u preostala tri meča u grupi 1 više ne smije da bude poražena ili će snovi o polufinalu trajati duže od devet godina. Za 11 dana, tim iz glavnog grada Crne Gore gostuje Krimu i jednostavno ne smije da izgubi. U suprotnom, neke druge ekipe će zauzeti mjesto u polufinalu, koje su gotovo svi rukometni stručnjaci odavno rezervisali za Bojanu Popović i drugarice.

Izjave

Dragan Adžić: Najgora partija otkada sam ja trener Budućnosti, ako izostavim početne dvije u Kupu pobjednika kupova. Odbrana je potpuno podbacila, djevojke nisu ispoštovale ništa što smo se dogovarali. Pripremali smo se za ovog golmana, ali je očito koncentracija u napadu bila jako loša. Da smo pobijedili, mogli smo da pričamo da smo imali zdravstvenih problema, ali nema nikakvog opravdanja za ovakav poraz. Moja je odgovornost, ali ću imati šta i da kažem igračicama.

Potrošeni su svi krediti, više nemate prava na poraz?

- Možemo i moramo bolje. Pokušaćemo da se spremimo i oporavimo do utakmice sa Krimom i da u njoj osvojimo ključne bodove. Igra čitavog tima je bila neočekivano slaba. Nadam se da će nas ovaj poraz trgnuti, da ćemo početi da igramo kako možemo.

Jovanka Radičević: Teško je bilo šta reći poslije ovakve utakmice. Imale smo puno promašenih zicera, što je i presudilo. Nismo imale snagu u defanzivi, a nismo ni ispoštovale dogovor. Sve ono što je trener Adžić rekao da će Španjolke da urade, one su to i uradile, a mi ništa od dogovora nismo ispoštovale. Ali, moramo da dignemo glavu, pokušaćemo da u nastavku takmičenja ispravimo greške.

Katarina Bulatović: Šta reći, sve se vidjelo. Loš početak, loša odbrana, a greške smo iz defanzive prenosile u napad. Ovo je bilo naše najgore izdanje do sada. Moramo da izvučemo pouke, jer ima još dosta da se igra.

Vučinić i Jovanović na tribinama

Utakmicu u Estelji posmatrao je i nekadašanji golman crnogorske reprezentacije Gojko Vučinić. Čovjek koji je već 10 godina u Španiji je putovao skoro dva sata od Eibara da bi podržao sunarodnice, donio je i crnogorsku zastavu, ali ništa nije pomoglo. Kao što je poznato, Vučinić je trener golmana u Arateu, klubu u kojem je završio karijeru. Sa njim je u društvu bio i proslavljeni jugoslovenski reprezentativac Nedeljko Jovanović.

Ićako - Budućnost 31:26 (16:10)

Estelja - Dvorana „Tiera Estelja“. Gledalaca: 1.700. Sudije: Rakitina i Tkačuk (Ukrajina). Sedmerci: Ićako 6 (6), Budućnost 4 (3). Isključenja: Ićako 6, Budućnost 4 minuta.

Ićako: Stefani, NAVARO (18 odbrana i sedmerac), BARNO, EGOSKE 1, Pinedo 2, Agilar, Tervel, SOIT 7, Alonso, MARTIN 7 (5), Kurbanova 1, Turej 3 (1), FERNANDES 6, BARBOSA 4.

Budućnost: BARJAKTAROVIĆ, Knezović (10 odbrana), Miljanić 1, RADIČEVIĆ 5, ĐOKIĆ, Jovanović 2, Radović, A. Bulatović, Pecevska 4, POPOVIĆ 7 (1), S. Vukčević, K. BULATOVIĆ 6 (2), MEHMEDOVIĆ, KNEŽEVIĆ 1.

Bonus video: