U Španiji traže pobjedu za polufinale

Ićako igra svih 60 minuta, zbog čega ne smijemo da imamo padove kao protiv Krima. Sve, ipak, zavisi od nas, ako budemo igrali kako možemo bićemo blizu pobjede - kaže Dragan Adžić
0 komentar(a)
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Dragan Adžić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2011. 23:05h

Na obodu španske pokrajine Navara, nadomak čuvene Baskije, rukometašice Budućnosti tražiće pobjedu za nešto što se u Podgorici čeka devet godina - polufinale Lige šampiona.

Jasno je, naime, da tim Dragana Adžića ne smije da gubi bodove u „Morači”, gdje je već pobijedio Krim, ukoliko hoće da osvoji jednu od prve dvije pozicije u grupi 1. Potreban je, međutim, i jedan brejk na strani, a bolju priliku nego u Estelji, protiv španskog šampiona Ićaka u nedjelju (19 časova), neće imati.

- Jasno je da nam je neophodan je jedan trijumf u gostima. Dozvoljeni kiks smo već napravili u Rumuniji i ne smijemo da dopustimo da ne ostvarimo bar jednu pobjedu na strani. Nadam se da ćemo odigrati dobro i iznenaditi Ićako - kaže Adžić.

Prije početka glavne faze Lige šampiona smatralo se da je tim iz Estelje najslabiji u grupi. Ipak, Begonja Fernandes i drugarice su prošle subote na svom terenu porazile Olčim 26:25, iako su u 40. minutu gubile 20:14. Neće, dakle, biti baš tako lako...

- U pitanju je veoma dobra ekipa, što potvrđuje činjenica da je savladala Olčim. Ima 14 podjednakih igračica, kojima je sigurno dodatno poraslo samopouzdanje nakon te pobjede. Tim je sastavljen od rukometašica koje su sa Španijom bile druge na Evropskom prvenstvu u Makedoniji 2009. godine, a tu su i Emilija Turej, koja je osvajala Ligu šampiona, jedan od najboljih lijevih bekova u Evropi Barbosa, iskusna Rumunka Soit... Igraju svih 60 minuta. zbog čega ne smijemo da imamo padove kao protiv Krima. Sve, ipak, zavisi od nas, ako budemo igrali kako možemo bićemo blizu pobjede - napominje trener „plavih”.

Adžić je prethodnih dana imao problem da organizuje normalan trening, jer je pola ekipe imalo temperaturu. Uzgred, zbog povrede lista u avionu „Montenegro erlajnza”, koji u subotu u 10.30 časova leti u Pamplonu, neće biti Gabrijele Kindl, jer mora da pauzira tri sedmice. U sastavu će, sa druge strane, vjerovatno biti Ana Radović, koja je tek počela da trenira nakon povrede ramena u prvoj utakmici Evropskog prvenstva sa Rusijom.

- Ana ide sa nama, mada nije ni blizu toga da može da nam pomogne. Ipak, najvjerovatnije će biti među 14 igračica. Imali smo problema sa virusom, ali su djevojke koje su trenirale u kontinuitetu u boljoj formi nego u prethodna dva meča. Nije jednostavno kada nemate ni 12 igračica za trening, ali vjerujem da će one koje nisu imale problema biti na potrebnom nivou - zaključio je Adžić.

Bonus video: