Lovćen u Baru, Budućnost protiv Bisera

Voljom žrijeba, Sutjeska će biti slobodan u četvrtfinalu, što znači da je prošlogodišnji poraženi finalista direktno izborio plasman na finalni turnir.
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.02.2011. 12:52h

Rukometaši Lovćena odbranu trofeja u Kupu počeće u Baru protiv Mornara, odlučeno je današnjim žrijebom u prostorijama Rukometnog saveza Crne Gore. Voljom žrijeba, Sutjeska će biti slobodan u četvrtfinalu, što znači da je prošlogodišnji poraženi finalista direktno izborio plasman na finalni turnir.

U preostala dva četvrtfinalna duela sastaće se Rudar – Budvanska rivijera, odnosno Berane – Mojkovac.

Inače, žrijeb četvrtfinala u muškoj konkurenciji bio je poludirigovan, pa su nosioci žrijeba bile četiri prvoplasirane ekipe iz tekućeg prvenstva, Mojkovac, Lovćen, Budvanska rivijera i Sutjeska, koje su gosti u mečevima četvrtfinala.

Četvrtfinalni mečevi su na programu 5/6. marta, a finalni turnir će, tradicionalno, biti održan 20. i 21. maja.

Žrijeb za ženski kup nije bilo dirigovan, a pošto su se prijavile samo četiri ekipe, igraće se samo polufinale (termin će biti naknadno određen) i finale (21. maja). Voljom žrijeba, već u polufinalu će se sastati Biseri i Budućnost, koja brani trofej, dok će u drugom meču igrati Petrol Bonus – Nikšić.

Žrijebom je rukovodio Miodrag-Mijo Popović, tehnički sekretar Saveza, a osim generalnog sekretara RSCG Predraga Pavićevića i komesara za bezbijednost Miloša Rovčanina, žrijebu su prisustvovali predstavnici Lovćena (Željko-Ziko Petričević), Rudara (Boban Knežević), Mornara (Milorad Despotović, Mirela Marićević), Mojkovca (Veselin Savić), Sutjeske (Dragan Šolović) i Nikšića (Velizar Matković).

Narednih dana biće rapisan konkurs za tehničkog organizatora finalnih turnira, a trajaće do 20. marta.

Bonus video: