Budućnost remizirala sa Vardarom: Lijepa uvertira za duele sa Đerom

"Plave" su juče savladale Krim 27:24
0 komentar(a)
Đurđina Jauković, Foto: ŽRK Budućnost
Đurđina Jauković, Foto: ŽRK Budućnost
Ažurirano: 29.03.2018. 14:59h

Trenutak za prekid crne serije protiv „legije strankinja” iz Makedonije nije mogao da bude bolji - nakon osam uzastopnih poraza u međusobnim mečevima, rukometašice Budućnosti su izborile remi protiv Vardara u Skoplju (25:25) i napravile sjajnu uvertiru za duele sa Đerom u četvrtfinalu Lige šampiona.

Moral je mogao da bude podignut na još veći nivo, da Andrea Lekić u posljednjoj sekundi svojim 10. golom nije donijela „crveno-crnima” bod u derbiju Regionalne lige.

Nakon što su se ekipe u prvom poluvremenu smjenjivale u vođstvu, Podgoričanke su u nastavku konstantno imale prednost do 51. minuta, kada je Tatjana Hmirova pogodila za preokret na 21:20.

To nije sputalo izabranice Dragana Adžića, koje su povele 24:22, ali su Lekićeva i bivša pivotkinja Budućnosti, Dragana Cvijić, izjednačile na 24:24. Budućnosti je ostalo 30 sekundi za napad, Branka Konatar je pogodila za novo vođstvo, ali je Lekićeva bila brža od sirene...

"Rasli smo kroz utakmice protiv Krima i Vardara i dočekali da u sedmom međusobnom duelu možemo da pariramo skopskom timu tokom svih 60 minuta. Zadovoljan sam izdanjima u Skoplju, ali nećemo zaboraviti da je Đer apsolutni favorit u četvrtfinalu, a mi ćemo probati da odigramo kao sada protiv Vardara, da budemo rasterećeni i da ne damo na sebe", rekao je Adžić, kojeg brine činjenica da je Đurđina Malović povrijedila lijevu ruku i da se još ne zna hoće li pauzirati.

VARDAR - BUDUĆNOST 25:25 (13:14)

Skoplje - SC „Jane Sandanski“. Gledalaca: 220. Sudije: Ilijeva i Karbeska (Makedonija). Sedmerci: Vardar 7 (7), Budućnost 4 (3). Isključenja: Vardar 2, Budućnost 10 minuta.

Vardar: Lejno (osam odbrana), Susljina, Radičević, Klikovac 1, Sazdovska, Kuznjecova, Lazović 1, Penezić 4, Keramičijeva, Čanađija 1, Lakrabe 1, Hmirova 4, Cvijić 1, Lekić 10, Petrović, Rustovska 2.

Budućnost: Zokebi de Paula (13 odbrana), Marinović, Ujkić 1, Konatar 1, Jauković 9, Pletikosić, Laslo 2, Godeč, Malović 3, Premović 2, Brnović 1, Bulatović, Pavićević 2, Raičević 4.

Bonus video: