Prilika za afirmaciju rada sa mladima

Ženski rukometni klub Budućnost i Rukometni savez Crne Gore u subotu i nedjelju u Podgorici, organizuju Festival ženskog rukometa za najmlađe kategorije.
65 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2011. 14:16h

Ženski rukometni klub Budućnost i Rukometni savez Crne Gore u subotu i nedjelju u Podgorici, u dvorani "Venom" (kod starog studenskog doma), organizuju Festival ženskog rukometa za najmlađe kategorije, saopšteno je danas iz Rukometnog saveza Crne Gore.

Za Festival ženskog rukometa učešće je prijavilo 11 klubova, i to Budućnost, Vimaks, Cijevna Komerc, Akademija rukometa Đukanović, Nikšić, Biseri, Obuća Minja, Berane, Maestral, Tivat i Mojkovac.

U subotu, od 10 časova, biće održan turnir u mini rukometu, za godišta 2000. do 2003, a najavljeno je da će nastupiti 100-njak djevojčica, koje će igrati paralelno na dva terena. U nedjelju će od 10 časova početi turnir u rukometu, za djevojčice godišta 1998. i 1999. godište, dok će od 13 časova nastupiti djevojčice rođene 1996. i 1997. godine.

- Festival neće imati takmičarski karakter, neće se igrati za pobjednika i plasman, već je ideja ove akcije da se afirmiše rad sa mladima, da se napravi lični karton svih djevojčica i afirmiše rad trenera i pomogne njihova edukacija. Sljedeći korak biće organizacija turnira po generacijama od mini rukometa pa dalje - kaže trener Budućnosti i selektor ženske reprezentacije Dragan Adžić, jedan od pokretača ideje o Festivalu ženskog rukometa.

Čitav događaj uveličaće seniorske i juniorske reprezentativke Crne Gore, koje će oba dana u podne, uručiti poklon majice svim djevojčicama, kao i knjige trenerima ekipa.

Bonus video: