Najvažnije na startu

Osim Crne Gore i domaće Finske u kvalifikacionoj grupi 5 nastupaju još Francuska i Bugarska. Samo prvoplasirana selekcija sa ovog turnira izboriće vizu za SP.
60 pregleda 0 komentar(a)
Muška juniorska rukometna reprezentacija, Foto: RSCG
Muška juniorska rukometna reprezentacija, Foto: RSCG
Ažurirano: 06.01.2011. 15:30h

Od sjutra do nedjelje, juniori Crne Gore će se boriti za vizu za Svjetsko prvenstvo u rukometu, koje se od 17. do 31. jula ove godine održava u Grčkoj. Izabranici Miodraga-Miška Popovića igraće na kvalifikacionom turniru u finskom Helsinkiju, a osim domaćina u kvalifikacionoj grupi 5 nastupaju još Francuska i Bugarska.

Samo prvoplasirana selekcija sa ovog turnira izboriće vizu za SP, a Crna Gora na startu kvalifikacija igra protiv najtežeg rivala - „galskih pjetlova”. Meč se igra u 20 časova.

Boje Crne Gore na ovom kvalifikacionom turniru braniće golmani Nebojša Simić, Vladan Abramović (Lovćen) i Bojan Bojanić (Sutjeska), pivoti Stefan Čizmović (Sutjeska) i Nemanja Grbović (Vardar, Makedonija), lijeva krila Milan Popović (Lovćen) i Miloš Vujović (Cepelin), desno krilo Draško Kaluđerović (Lovćen), lijevi bekovi Predrag Sošić (Mojkovac), Bogdan Nikolić (Sutjeska) i Nemanja Drakulović (Berane), srednji bekovi Stevan Vujović (Antekera, Španija) i Danijel Vukićević (Rudar), te desni bekovi Ivan Perišić (Lovćen), Nemanja Malović (Međimurje, Hrvatska) i Igor Radojević (Berane).

Sem selektora svih selekcija Popovića, u stručnom štabu su još pomoćni trener Mirsad Cenović i fizioterapeut Aldin Murić.

RASPORED

Petak (7. januar)

Finska - Bugarska (18.00)

Crna Gora - Francuska (20.00)

Subota (8. januar)

Crna Gora - Finska (18.00)

Bugarska - Francuska (20.00)

Nedjelja (9. januar)

Crna Gora - Bugarska (14.00)

Francuska - Finska (16.00)

Bonus video: