Crna Gora - Poljska: U Bijelom Polju ovjera prvog mjesta

"Pričao sam sa igračicama i složili smo se da nam je veoma važno da pobijedimo, jer bismo i definitivno izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo obavezu i zbog navijača, a čujem da je u Bijelom Polju fantastična atmosfera", rekao je Per Johanson
0 komentar(a)
ženska rukometna reprezentacija, Foto: Savo Prelević
ženska rukometna reprezentacija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 24.03.2018. 09:39h

Prvi dio zadatka je odrađen bez greške, vrijeme je da se riješi i drugi - tri dana nakon rutinske pobjede u Gdinji (26:20), rukometašice Crne Gore će u Bijelom Polju (18) dočekati Poljsku i pokušati da osiguraju 1. mjesto u grupi 2 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Poslije ubjedljive igre u gostima, jasno je da je tim Pera Johansona veliki favorit i da je izabranicama Lešeka Krovickog neophodno čudo da osvoje „Nikoljac”. Situaciju ne mijenja ni činjenica da Majda Mehmedović neće igrati zbog loma nosa, jer Itana Grbić i Ivona Pavićević mogu dostojno da je zamijene.

Najveći protivnik mogao bi da bude mentalitet, jer je poznato da se ekipe sa ovih prostora opuste kada nekog rivala dobiju u prvoj utakmici i onda pomisle da ih čeka lagan posao...

"Pričao sam sa igračicama i složili smo se da nam je veoma važno da pobijedimo, jer bismo i definitivno izborili plasman na Evropsko prvenstvo. Imamo obavezu i zbog navijača, a čujem da je u Bijelom Polju fantastična atmosfera. Zbog toga moramo da odigramo najbolje što možemo i natjeramo naše pristalice da dođu kada ponovo budemo igrali. Moramo da budemo profesionalni do kraja, jer sam siguran da će Poljska sada igrati bolje nego u prvom meču", rekao je Per Johanson.

Švedski stručnjak ističe da je prezadovoljan izdanjem u prvom meču.

"Znali smo da Poljska može da odigra veoma dobro, djevojke su bile svjesne da je pred nama težak zadatak. Odlično smo se pripremili, zaustavili njihove glavne igračice i odmah stekli razliku. Došlo je, ipak, do kratkotrajnog pada, kada smo gubili lopte u napadu, ali je tada i Marina Rajčić branila odlično i sačuvala nas", napominje Johanson.

Selektor „lavica” je pri vođstvu 10:9 uzeo tajm-aut, nakon kojeg njegov tim nije primio gol preko 11 minuta.

"Skrenuo sam pažnju djevojkama da su igrale odbranu kako bi trebalo dok je na terenu bila najjača postava Poljske, a da su postale pasivne kada su ušle rezerve. Rekao sam im da je pravo vrijeme da naprave razliku, što su i uradile. Odbrana je bila odlična, Marina je opet počela da brani sjajno, pa smo dali nekoliko lakih golova iz kontri i već poslije 45 minuta je utakmica bila gotova. Tada sam mogao da pružim šansu i mlađima, što mi je bilo jako bitno", poručio je Johanson.

„Lavice” će treći put igrati u Bijelom Polju. Prije četiri godine su u „Nikoljcu” savladale Češku sa 25:22, a protiv Slovenije su 5. juna 2016. slavile gotovo istovjetnim rezultatom (24:22). Možda sada bude manje uzbudljivo...

Bonus video: