Vlada Srbije zabranila meč mladih rukometašica Srbije i Kosova

Prethodno je utakmica trebalo da bude odigrana u Kragujevcu, ali je iz bezbjedonosnih razloga turnir premješten u Kovilovo, u blizini Beograda
64 pregleda 5 komentar(a)
EHF, Foto: Www.ehfcl.com
EHF, Foto: Www.ehfcl.com
Ažurirano: 23.03.2018. 13:05h

Vlada Srbije zabranila je odigravanje kvalifikacionog meča za odlazak na Svetsko juniorsko prvenstvo između rukometašica Srbije i Kosova, koji je trebalo da bude odigran danas od 16 sati.

Prema odluci EHF-a, planirano da selekcije igraju bez himni i isticanja nacionalnih obilježja, kao i bez prisustva medija i navijača.

Prethodno je utakmica trebalo da bude odigrana u Kragujevcu, ali je iz bezbjedonosnih razloga turnir premješten u Kovilovo, u blizini Beograda.

Uoči meča u Kovilovu su se okupili navijači Crvene zvezde, koji su noseći nacionalna obilježja pjevali, kako navode srpski mediji - "patriotske pjesme i pozvali su se sve da dođu ispred Sportskog centra".

Zbog svega toga, Vlada Srbije odlučila je da zabrani odigravanje ovog meča, pošto on nosi visok rizik, javlja Blic.

"Da li bismo mogli da organizujemo da se ova utakmica održi. Svakako. Ali šta bi bila cijena? Sukobi našeg naroda i policije zbog stvari u koju ne vjerujemo, suprotna našim interesima. Zato nismo spremni da policija tuče ljude kako bi se održala utakmica, koja je suprotna svim našim stavovima“", izjavio je ministar policije Nebojša Stefanović.

Pored ove dve selekcije na turniru u Kovilovu učestvuju Norveška i Slovačka, a samo će se pobjednik plasirati na planetarni šampionat.

Bonus video: