Crna Gora želi na Svjetsko prvenstvo

„Crvene” će u „Verdeu” igrati sa Grčkom večeras od 20 časova i protiv Švajcarske u nedjelju u istom terminu
68 pregleda 0 komentar(a)
Branka Konatar, Foto: Euro2017slo.com
Branka Konatar, Foto: Euro2017slo.com
Ažurirano: 23.03.2018. 12:00h

Posljednji ciklus za generaciju 1998-99. crnogorskih rukometašica počinje u Podgorici. Uz nadu da se neće završiti, već da će u nedjelju tim Tatjane Jeraminok slaviti plasman na Svjetsko prvenstvo, čiji je domaćin Mađarska od 1. do 15. jula.

„Crvene” će u „Verdeu” igrati sa Grčkom večeras od 20 časova i protiv Švajcarske u nedjelju u istom terminu. Samo pobjednik grupe ide na planetarni šampionat, a jasno je da je Crna Gora favorit, jer je ova ekipa bila osma prošle godine na Evropskom prvenstvu, na kojem nije bilo Grkinja i Švajcarkinja. I pored toga, mlade crnogorske rukometašice ne pomišljaju da se opuste.

"I Grčka i Švajcarska su dobre ekipe. Svi igraju rukomet i ne smijemo da bilo koga potcjenjujemo. Neće nam biti nimalo lako, borićemo se do kraja, jer i naši rivali žele na Svjetsko prvenstvo", oprezna je Branka Konatar.

Mlado lijevo krilo, koje je ove sezone debitovalo u Ligi šampiona u dresu Budućnosti, nada se plasmanu na Svjetsko prvenstvo.

"Vjerujem da možemo da izborimo vizu za Mađarsku, ali ne znamo šta će da bude kad izađemo na teren. Oba rivala imaju dosta igračica i da se često mijenjaju, a i igraju bolju ligu. S druge strane, mi nemamo čak ni puno registrovanih rukometašica, pa ne možemo ni da biramo ko će da igra".

Protiv Švajcarske će igrati i kapitenka ove generacije, sjajna Tatjana Brnović, koja će sjutra igrati za seniorsku reprezentaciju protiv Poljske.

"Tanjin dolazak nam je svakako plus, mnogo će nam dobro doći. Ona je naša generacija, dugo smo zajedno i uigrane smo", zaključila je Konatar.

Crnoj Gori bi večerašnji duel trebalo da bude samo zagrijavanje.

"Imamo snimak Grčke iz prošle godine, ali ćemo se više osloniti na našu igru i sistem. Motiva ne fali, Svjetsko prvenstvo bilo bi kruna njihovog dugogodišnjeg rada. Rijetka prilika je da juniorska reprezentacija Crne Gore igra u Podgorici. Bilo bi lijepo da nas navijači podrže", rekla je Jeraminok.

Bonus video: