Karabatić napušta „eksperte” poslije Tokija

Sin Hrvata i Srpkinje, rođen u Nišu, odabrao je da igra za zemlju u kojoj je odrastao. I bio ključni čovjek u nevjerovatnim uspjesima - osvajanju čak 15 medalja od 2003. godine
476 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Karabatić, Foto: Beta/AP
Nikola Karabatić, Foto: Beta/AP

Najtrofejniji svjetski rukometaš, sinonim za uspjeh francuskog rukometa, odlazi sa najveće scene - Nikola Karabatić je najavio da će završiti reprezentativnu karijeru nakon Olimpijskih igara u Tokiju.

Sin Hrvata i Srpkinje, rođen u Nišu, odabrao je da igra za zemlju u kojoj je odrastao. I bio ključni čovjek u nevjerovatnim uspjesima, jer su sa njim u timu „eksperti” osvojili čak 15 medalja od 2003. godine.

Nestvarnih devet je bilo zlatnih - dvije olimpijske (2008. i 2012), četiri svjetske i dvije evropske, a stariji od braće Karabatić je dao 1.185 golova na 310 utakmica za selekciju u čijem dresu je debitovao u novembru 2002. godine protiv Rusije.

„Moram da smanjim broj utakmica, a to će nažalost biti nauštrb Francuske. Moram da mislim na moju porodicu, zdravlje, budućnost i karijeru, zbog čega sam odlučio da se oprostim od reprezentacije na Olimpijskim igrama u Tokiju, ako se plasiramo. Već sam u godinama i moram da se pazim, ove sezone je bilo baš teško, morao sam i na operaciju”, rekao je za danski „TV2 Sport” sjajni bek, koji 11. aprila slavi 35. rođendan.

Karabatić će na 5. mjestu vječne liste igrača sa najviše nastupa u dresu Francuske uskoro preteći Danijela Narsisa (311), ali će ostati iza Džeksona Ričardsona (417), Žeroma Fernandesa (390), sadašnjeg selektora Didijea Denara (379) i Tjerija Omejea (358).

Bonus video: