Posljednji meč djevojke velikog srca: Anđela Bulatović želi pobjedu na oproštaju od "Morače"

Rukometašice Budućnosti sjutra (19 časova) u „Morači” protiv prvaka Norveške igraju prvi meč četvrtfinala Lige šampiona
2983 pregleda 0 komentar(a)
Posljednji put igra u „Morači”: Anđela Bulatović, Foto: Zoran Đurić
Posljednji put igra u „Morači”: Anđela Bulatović, Foto: Zoran Đurić

Deveti put zaredom, rukometašice Budućnosti su među osam najboljih ekipa Evrope. Da li će sedmi put u tom nizu otići i korak dalje i ostati u igri za treću titulu prvaka Evrope, moći će da se nasluti nakon termina koji je „crvenim slovom” upisan u tefterima svih navijača „plavo-bijelih” - nedjelja, 19 časova.

U isto vrijeme, i košarkaši Budućnost Volija će u Zagrebu igrati majstoricu polufinala plej-ofa ABA lige protiv Cedevite, ali se izabranice Dragana Adžića nadaju da to neće uticati na atmosferu u „Morači” na prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona protiv Vajpersa.

- Jeste da igramo u istom terminu kada i košarkaši, ali vjerujem da publika prepoznaje to što nosimo u sebi - borbenost, želju za pobjedom i dokazivanjem. Zaslužili smo zbog ove sezone i svih ranijih godina da navijači dođu u velikom broju, pozivam ih i nadam se da će nam biti osmi igrač. Ovo je, ipak, jedna od naših najbitnijih utakmica - istakla je Anđela Bulatović.

A nikome nije bitnija nego njoj - 31-godišnja Podgoričanka će posljednji put igrati u dresu svog matičnog kluba u „Morači”, jer na ljeto završava sjajnu karijeru. Na pomen toga, oči djevojke koja je u dresu najtrofejnijeg crnogorskog kluba osvojila Ligu šampiona i dva Kupa pobjednika kupova su zasjale, malo joj je falilo da zaplače...

- Donedavno o tome nisam razmišljala, ne želim da me u bilo kom segmentu igre to poremeti. Nadam se da će oproštaj biti lijep i da ćemo nakon utakmice svi biti zadovoljni, te da će publika biti tu da nas podrži.

Ključna igračica odbrane je svjesna koliko će duel sa norveškim šampionom biti zahtjevan. Uostalom, ima ogromno iskustvo sa klubovima i reprezentacijom iz Skandinavije...

- Poznajemo norveške ekipe i sistem, ovo je okršaj njihove i naše škole, koje su najprepoznatljivije u svijetu i daju najbolje rezultate. Vajpers je dobar u svim segmentima, od pozicione igre, preko polukontre i tranzicije. Suland je ove sezone na visokom nivou, odavno nije igrala tako, odlično šutira i sa devet i 10 metara. Pokušaćemo da odemo na fajnl-form što bi meni, za kraj karijere, bilo kao osvajanje trofeja - zaključila je Bulatovićeva.

Budućnost će biti bez glavne igračice Milene Raičević, kao i Dijane Ujkić, koje su zbog teških povreda završile sezonu. Srećom, oporavila se prva golgeterka Đurđina Jauković, koja nije igrala tri posljednja meča u glavnoj fazi.

- Nestrpljivo iščekujemo utakmicu. Vajpers je ove sezone pokazao više nego prethodne, sa novim trenerom koji je osvojio dosta trofeja sa Larvikom. Ima osam reprezentativki Norveške, sa Lunde na golu, Suland... Igrale smo sa njima i prošle sezone. U prvom meču nije bilo kako smo željele, a ovog puta ne mogu da nas iznenade - naglasila je 22-godišnja Nikšićanka.

Nije tajna šta je najjače oružje svih norveških ekipa, pa i Vajpersa - odlična odbrana, na čelu sa fenomenalnom golmankom Katrine Lunde, i ubitačne kontre.

- Tranzicija je njihovo najjače oružje, postižu najviše golova iz kontri. Moramo da imamo siguran napad i da se što brže vraćamo i zaustavimo ih - zaključila je Jaukovićeva.

Vajpers je favorit, ali...

Dva tima su se sastala i prošle sezone - Vajpers je u 2. kolu u Kristijansandu slavio 29:19, ali mu je to bila jedina pobjeda u Ligi šampiona. Budućnost se osvetila u „Morači” (26:23) u ključnom meču za glavnu fazu, ali je norveški tim ove sezone znatno jači nego lani, o čemu svjedoči i sedam pobjeda na 12 utakmica.

Uostalom, pet je novih igračica, a na klupi je Ole-Gustav Gjekstad, koji je vodio Larvik od 2011. do 2015. godine i bio rival Budućnosti u finalu Lige šampiona u svojoj posljednjoj sezoni.

- Vajpers je u Bukureštu, kad je domaćin nastupao u najjačem sastavu, sa Neagu i Kurtović, pobijedio igrajući odbranu baš kao Mec. Novi trener je uveo igračice u sistem, poštuju sve u napadu i u odbrani. Imaju, istina, dosta ishitrenih šuteva, na koje možemo da ih navedemo ako odigramo odbranu kako znamo - istakla je Đurđina Jauković.

Nikšićka bombarderka se vraća na teren nakon povrede koljena i trebalo bi da bude jedan od aduta Dragana Adžića.

- Bila sam ponosna na djevojke kako su odigrale protiv Rostova i Bresta, uživala sam, posebno zbog igre u odbrani. Sada sam dobro, ne osjećam bol i daću maksimum. Sve ćemo izgarati na terenu i dati sve od sebe da se plasiramo na fajnl-for. Vajpers je favorit, jer čitave sezone imamo problem sa povredama. Sada nas čeka posljednji korak do Budimpešte i biće nam teško, ali vjerujem da možemo.

Bonus video: