Adžić: Pobijedio je bolji, spremniji i kompletniji tim

„Najmanje nam je trebalo da razbranimo Lunde, to je odlučilo meč”, rekao je trofejni trener.
1131 pregleda 1 komentar(a)
Đurđina Jauković na večerašnjoj utakmici, Foto: Luka Zeković
Đurđina Jauković na večerašnjoj utakmici, Foto: Luka Zeković

Dragan Adžić je bio vidno tužan zbog poraza Budućnosti od Vajpersa (24:19) u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona, ali nije mogao da zamjeri svojoj ekipi.

„Hvala publici koja nas je podržala, prepoznala je borbu djevojaka, a nemam zamjerki na odnosu i prikazanoj želji nijedne od njih. Pobijedila je bolja, kompletnija i spremnija ekipa. Poziciona odbrana nam je u većem dijelu meča bila dobra, a ekipa je mogla neke stvari da ispoštuje bolje. Najmanje nam je trebalo da razbranimo Lunde, to je odlučilo meč. Ostaje nam drugo poluvrijeme ovog dvomeča, vjerujem da možemo da odigramo bolje, mada je Vajpers izuzetno vođen i fenomenalno igra”, rekao je trofejni trener.

Budućnost u prvih 25 minuta nije imala nijedan šut pivotkinja i sa krila.

„U tom periodu nismo realizovali ono što smo zamislili, da igramo tečniji i duži napad. Razumljivo je da je djevojkama trebalo vremena da protiv ovako dobre ekipe i vrhunske golmanke dođu do daha. Bila nam je želja da prevaziđemo sve probleme, ali nismo uspjeli. Uvijek drugu utakmicu protiv istog rivala odigramo bolje, a vidjećemo koliko će to biti bolje ovog puta”.

Možda bi sve bilo drugačije da se u 20. minutu nije povrijedila Itana Grbić. Djevojka koja je prvo lijevo krilo, a može da pomogne i na poziciji srednjeg beka, dobila je udarac u primicač u sudaru sa Martom Tomac, zbog čega će vjerovatno propustiti i revanš.

„To je vrlo značajan hendikep, jer je njenom povredom presječena tranzicija, kao i rotacija na poziciji srednjeg beka. Vjerujem da nije teža povreda, a za drugi meč ćemo moći da računamo na Branku Konatar, čime ćemo imati konkurenciju na lijevom krilu”.

Đurđina Jauković se vratila nakon povrede koljena, borila se koliko je mogla, dala pet golova, ali se osjetilo da je dugo pauzirala.

„Presrećan sam što je Đina bila na terenu, s obzirom na težinu povrede i koliko je dala da se vrati na ovaj nivo. Kada je zdrava, ona je najbolji lijevi bek i odbrambeni igrač u Ligi šampiona. Ovakav protivnik traži njeno bolje izdanje, ali je razumljivo što ga nije bilo”, zaključio je Adžić.

Bonus video: