Srcem protiv olimpijskog i svjetskog prvaka

1529 pregleda 0 komentar(a)
Vladan Lipovina i Stefan Čavor na današnjoj pres konferenciji, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Vladan Lipovina i Stefan Čavor na današnjoj pres konferenciji, Foto: Stefan Ivanović/RSCG
Ažurirano: 08.04.2019. 15:34h

Padala je u Crnoj Gori velika rukometna sila Švedska, i to dva puta, srušeni su Njemačka, Island i Češka u dramama, izgubila je ovdje i Hrvatska, ali nikada od formiranja „lavovi” nisu bili na većem ispitu nego sada.

Tim Zorana Roganovića će u srijedu u „Morači” (21 čas) dočekati vladara planetarnog rukometa, aktuelnog olimpijskog i svjetskog šampiona Dansku.

I to sa ogromnim motivom, jer bi joj bod iz dvomeča sa timom da se vrati u igru za Evropsko prvenstvo u Švedskoj, Norveškoj i Austriji.

Crna Gora je sama sebi zakomplikovala život šokantnim remijem sa Farskim Ostrvima (24:24), koji će pokušati da nadoknadi protiv drim-tima Nikolaja Jakobsena...

„Očekuju nas dvije najteže utakmice u grupi. Ne možemo da prijetimo Dancima i da kažemo da ćemo da ih dobijemo, ali mogu da obećam da ćemo se boriti do posljednjeg trenutka. Vidjećemo da li će to biti dovoljno. Pozivam navijače da budu naš osmi igrač. Uvijek su nas nosili na teškim utakmicama, kada smo pobjeđivali velike reprezentacije”, rekao je Vladan Lipovina.

Baš protiv Danske je Crna Gora odigrala najbolju utakmicu u svojoj istoriji, jer je na Evropskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine poklekla u uzbudljivom finišu (30:28).

„To je najbolja utakmica ove generacije. Danska je bila u istom sastavu kao sad, kao manje-više i mi, ali smo sada iskusniji za tri godine. Taj meč nam daje za pravo da se nadamo nečemu”, poručio je desni bek njemačkog Rajn-Nekar Levena.

Najveća zvijezda u sjajnom timu Danske je, naravno, as Pari Sen Žermena, Mikel Hansen...

„Sigurno je da će biti teško, ali možemo da se nadamo dobroj utakmici, jer smo se dosta pripremali, pričali, razgovarali... Ove sezone je 80 odsto danskih igrača u odličnoj formi, ali mi kada igramo kući sve je drugačije, imamo više motiva, pogotovo protiv ovakvih reprezentacija. Sa našom odbranom, koja je drugačija, možemo da odigramo dobru utakmicu”, optimista je 24-godišnji Budvanin.

I bek Veclara zna da se najboljoj svjetskoj ekipi ne može prijetiti.

„Veliki je izazov igrati protiv svjetskog prvaka. Znamo da će biti veoma teško, jer kvalitet igre Danske na Svjetskom prvenstvu je pokazatelj koliko je bila bolja od svih. Nadam se da će navijači koji prate reprezentaciju doći u što većem broju. Uvijek ćemo dati sve od sebe, pogotovo kada igramo kući, a biće nam još lakše ako to bude u punoj dvorani i dobroj atmosferi”.

Crna Gora je odigrala nekoliko velikih mečeva u „Morači”...

„Nadam se da će dvorana biti puna, jer se rukomet u posljednjem periodu nije propratio. Ali, sada dolazi Danska i nadam se da će navijači, ako ne zbog nas, doći bar da gledaju svjetskog prvaka. To je neki način da privučemo publiku na utakmicu koja nam je jako bitna”, zaključio je Čavor.

Bonus video: