PLEJ-OF ZA SVJETSKO PRVENSTVO

Rukometašice putuju u Češku na prvi meč u baraža, Majda želi u Japan

Crna Gora i Češka rivali su u baražu za SP, koje će u decembru biti odigrano u Japanu. Prvi meč biće odigran u češkom gradu Most 31.maja, revanš je 5. juna u Nikšiću
1063 pregleda 1 komentar(a)
Majda Mehmedović, Foto: Jure Erzen / kolektiff
Majda Mehmedović, Foto: Jure Erzen / kolektiff
Ažurirano: 28.05.2019. 14:58h

Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore respektuje Češku, ali vjeruje u svoj kvalitet i plasman na Svjetsko prvenstvo (SP) u Japanu, kazala je lijevo krilo Majda Mehmedović.

Crna Gora i Češka rivali su u baražu za SP, koje će u decembru biti odigrano u Japanu.

Prvi meč biće odigran u češkom gradu Most 31.maja.

Revanš je 5. juna u Nikšiću.

Crnogorska selekcija u tim duelima biće oslabljena neigranjem povrijeđenih Milene Raičević i Tatjane Brnović.

Mehmedović je kazala da crnogorsku selekciju očekuje jak protivnik, navodeći da su se kvalitetno pripremili i da su spremne za dvomeč.

"Očekujem da odigramo jaku odbranu za koju, nadam se Češka, neće imati rješenje. Pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat, kako bi rasterećenije dočekali revanš u Nikšiću", kazala je Mehmedović na brifingu.

Ona je istakla da se Češka ne smije potcijeniti.

"Znamo koliko nam znači plasman na Svjetsko prvenstvo. Protivnik je ozbiljan i nikako se ne smije podcjeniti. Pružale su dobre partije protiv kvalitetnioh selekcija, imaju izuzetnu ekipu koja svake godine napreduje. Mogu svakoga da iznenade, nadam se da to neće biti slučaj ovog puta", kazala je Mehmedović.

Desni bek Andrea Klikovac kazala je da je crnogorska reprezentacija spremna i da jedva čeka da počne prva utakmica.

"Nadam se pozitivnom rezultatu u Mostu i da u Nikšiću ovjerimo plasman. Spremili smo se, znamo kako možemo da ih pobijedimo. Treba da ispoštujemo dogovor i izborimo SP", kazala je Klikovac.

Reprezentacija putuje za Češku u srijedu, a najavljeno je da će selektor Per Johanson uoči puta saopštiti konačan spisak rukometašica.