Novo čudo - Vardar je šampion Evrope!

Nestvarni tim iz Skoplja je kompletirao bajku pobjedom nad Vespremom (27:24)
27347 pregleda 12 komentar(a)
Slavlje rukometaša Vardara na pobjedničkom postolju, Foto: Beta/AP
Slavlje rukometaša Vardara na pobjedničkom postolju, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 02.06.2019. 20:38h

Prijetilo im je gašenje tokom sezone, bili su otpisani pred četvrtfinale sa PIK Segedom, apsolutni autsajderi pred fajnl-for, ali su sve prognoze pale u vodu - Vardar je opet šampion Evrope u rukometu!

Nakon što je u polufinalu šokirao Barselonu,. iako je u 40. minutu gubio sedam razlike, nestvarni tim iz Skoplja je kompletirao bajku pobjedom nad Vespremom (27:24).

Tako je Vardar drugi put postao prvak Evrope, jer je Keln osvojio i prije dvije godine, a mađarski gigant je izgubio i četvrto finale.

I to je uradio tim koji praktično neće ni postojati naredne sezone, jer je vlasnik Sergej Samsonjenko u jednom trenutku zbog besparice rekao svim igračima da su slobodni... Mnogi su potpisali za druge klubove, Vuko Borozan je raskinuo ugovor, a ovi koji su ostali će dovijeka biti heroji u Sjevernoj Makedoniji.

Najefikasniji je bio Rožerio Fereira Moraeš sa šest golova, četiri je dao Dainis Krištopans, a sve konce igre su fenomenalno vukli Hrvat Igor Karačić i Slovenac Staš Skube (po tri pogotka).

Norvežanin Kent Tenesen je sa četiri gola bio najbolji u poraženom timu, koji je samo jednom vodio (2:1).

Bonus video: