Nagrada za čudesan uspjeh: Makedonija će nagraditi rukometaše sa 600 hiljada eura

Rukometaše Vardara sinoć je u Skoplju dočekalo nekoliko desetina hiljada navijača
1424 pregleda 0 komentar(a)
Rukometaši Vardara sinoć u Skoplju
Rukometaši Vardara sinoć u Skoplju

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev najavio je danas da će njegova vlada sa 600.000 eura nagraditi rukometaše Vardara za osvanje titule šampiona Evrope i rekao da će podržati opstanak i razvoj tog kluba.

Zaev, koji je u Vladi primio upravu i igrače skopskog kluba, rekao je da je srećan što Vardar postoji i da će država uzvratiti preuzimanjem svih potrebnih mjera za opstanak tog trofejnog skopskog rukometnog kluba.

"Na narednoj sednici vlade predložiću da dodijelimo nagradu od 500.000 eura za postignuti uspeh, a Agencija za mlade i sport će dodijeliti dodatnih 100.000 eura", naveo je premijer Sjeverne Makedonije i podsjetio da je Grad Skoplje juče donio odluku da Vardar nagradi sa 100.000 eura.

"Vi ste šampioni naših srca! Država će uzvratiti. Posvetićemo se da pronađemo način za dalji rad kroz zakonska rješenja i pomoć državnih institucija. Vi donosite radost građanima, a država će uzvratiti ulogom u budućnost makedonskog rukometa i makedonskog sporta. Vardare čestitam", istakao je Zaev.

Rukometaše i stručni štab Vardara, koji je u nedelju drugi put u tri godine osvojio Ligu šampiona, primio je i predsjednik Sjeverne Makedonije Stevo Pendarovski, koji im je rekao da "ova država nikada neće zaboraviti šta su uradili za nju".

Rukometaše Vardara sinoć je u Skoplju dočekalo nekoliko desetina hiljada navijača.

Bonus video: