Fešta u Nikšiću - Jauković: Najljepša noć u životu; Radičević: Najdraža utakmica; Johanson: Hvala navijačima

"Hvala navijačima, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Bile smo umorne, igrale pod pritiskom, ali smo pokazale da smo tim lavljeg srca. Ovo je najljepša noć u mom životu", kazala jer Nikšićanka Đurđina Jauković za RTCG
11911 pregleda 1 komentar(a)
Slavlje rukometašica, Foto: Filip Roganović
Slavlje rukometašica, Foto: Filip Roganović

Neopisivo slavlje u Nikšiću nakon velike pobjede rukometašica Crne Gore nad Češkom 25:23 i plasmana na Svjetsko prvenstvo.

"Hvala navijačima, bez njih ovo ne bi bilo moguće. Bile smo umorne, igrale pod pritiskom, ali smo pokazale da smo tim lavljeg srca. Ovo je najljepša noć u mom životu", kazala jer Nikšićanka Đurđina Jauković za RTCG.

Jovanka Radičević je govorila sa mnogo emocija.

"U 20 godina karijere, ovo mi je najdraža i najteža utakmica. Najdraža – igrale smo pred najboljom publikom, pokazali smo kako se bori i kako se bodri Crna Gora. Najteža – jer je bila nevjerovatno napeta. Kada se pobijedi, a budeš na ivici – onda je i najslađe", kazala je Radičević.

Selektor Per Johanson bio je oduševljen atmosferom.

"Bila je to ekstremno teška utakmica. Imali smo nekoliko loših perioda. Češka nas je opasno pritisla, na kraju smo uspjeli. Mogli smo da 'ubijemo' utakmicu, ali smo bili pod enormnim pritiskom. Navijači su bili nevjerovatni, hvala im na svemu", kazao je Šveđanin.

Bonus video: