Mehmedović: Ovo je bilo naše najgore izdanje

Majda Mehmedović srećna zbog odlaska na Svjetsko prvenstvo u Japanu, ali i kritična, jer su rukometašice Crne Gore igrale slabo u dvomeču sa Češkom
2340 pregleda 1 komentar(a)
Realna, kao i uvijek: Majda Mehmedović slavi jedan od svoja dva gola u Nikšiću, Foto: Filip Roganović
Realna, kao i uvijek: Majda Mehmedović slavi jedan od svoja dva gola u Nikšiću, Foto: Filip Roganović

Krcata dvorana Sportskog centra u Nikšiću, atmosfera za pamćenje, na terenu djevojke koje su osvojile mnogo pehara naspram igračica za koje su čuli samo zagriženi ljubitelji rukometa.

Očekivalo se da će rukometašice Crne Gore „pješke” stići do vize za Svjetsko prvenstvo u Japanu, ali su se tresle do posljednje sekunde revanša s Češkom i samo zahvaljujući pravilu o golu u gostima (u Mostu dale 24, u Nikšiću primile 23) izborile vizu za 12. vezano veliko takmičenje.

Ulog je bio ogroman, jer u igri nije bio samo odlazak na SP, već i ostanak u konkurenciji za Olimpijske igre u Tokiju, što bi djelimično moglo da bude opravdanje za tim Pera Johansona. Ali, problemi su dublji i moraju da se rješavaju do šampionata koji se u Kumamotou održava od 30. novembra do 15. decembra. Na njemu Crna Gora mora da dogura bar do četvrtfinala ili od kvalifikacija za treće učešće na OI neće biti ništa. Sa igrom kao protiv Češke, to ne djeluje kao realan cilj...

- Mislim da je ovo bilo najgore izdanje „zlatnih lavica”. Jako sam srećna što smo prošle baraž i što ćemo igrati još jedno prvenstvo, ali ne mogu da budem potpuno srećna, jer nismo odigrale na nivou na kojem možemo. Zato sam bila i malo tužna poslije utakmice, ali je stvarno bilo izvanredno igrati u onoj prelijepoj atmosferi. Da smo igrale još jedan dan, ne bi nas pobijedile, jer su Nikšićani i ljudi iz drugih gradova napravili sjajnu atmosferu i zbog njih mi je jako drago što smo ostvarile cilj - iskrena i realna je, kao i uvijek, Majda Mehmedović.

Djevojka koja se nakon tri sezone u ĆSM Bukureštu vratila u Budućnost priznaje da je očekivala više.

- Bila bi velika šteta da se nismo plasirale na Svjetsko prvenstvo. Češka je jako kvalitetna reprezentacija, ali nije kvalitetnija od nas. U nekim segmentima su Čehinje pokazale da su iskusnije i stabilnije nego mi, što me je više iznerviralo nego naša igra.

Pitanja nije trebalo postavljati, 29-godišnja Baranka je sama nabrajala šta joj se nije svidjelo.

- Iskreno, ne znam šta se dešava. Možda je ovo zato što nas malo ima i što je igra drugačija kada je Milena Raičević tu, kada nas predvodi. Mislim i da je odbrana, koja nas je uvijek krasila, bila na jako slabom nivou i u Češkoj i u Nikšiću. Tražim izgovor u tome da je kraj sezone, da smo sve umorne i iscrpljene. Iskreno se nadam da je tako, ali su ove dvije utakmice pokazale da još moramo da radimo i koliko ima prostora za napredak - jasna je Mehmedovićeva.

Jovanka i ja smo bile izolovane

Češka je baraž igrala bez svoje ubjedljivo najbolje igračice, srednjeg beka Ivete Luzumove, koja je godinama jedna od najboljih golgeterki Lige šampiona. Jan Bašni je imao rješenje za taj problem, a Per Johanson nije mogao da nađe nekoga ko bi zamijenio Milenu Raičević. Anđela Bulatović je specijalista za odbranu, Jelena Despotović je mnogo više lijevi nego srednji bek, a Itana Grbić je bila potpuno zaboravljena...

- Igra je mnogo drugačija kada je Milena tu. Ide bukvalno „na glavu”, a druge igračice koje igraju na njenoj poziciji imaju drugačiji stil i sve drugačije izgleda. Meni Milena mnogo nedostaje, vidi se to i po asistencijama na krila, jer smo Jovanka i ja bile malo izolovane - istakla je Majda Mehmedović, koja je oba svoja gola dala iz kontri, a sa krila nije ni šutnula.

Bonus video: