Mrvaljević: Dok postoji nada, borićemo se za OI

Direktor rukometne reprezentacije optimista nakon što je Crna Gora obezbijedila plasman na Evropsko prvenstvo
2384 pregleda 0 komentar(a)
Draško Mrvaljević slavi pobjedu nad Danskom sa Zoranom Roganovićem i Mirkom Radovićem, Foto: Filip Roganović
Draško Mrvaljević slavi pobjedu nad Danskom sa Zoranom Roganovićem i Mirkom Radovićem, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 18.06.2019. 18:46h

Nekada jedna pobjeda može da promijeni sve.

Boljeg dokaza od rukometne reprezentacije Crne Gore nema - selekcija koja je u oktobru djelovala izgubljeno nakon šokantnog remija sa Farskim Ostrvima (24:24) i poraza od Ukrajine (29:24), trijumfom nad olimpijskim i svjetskim šampionom Danskom u "Morači" (32:31) pokazala je da ima kvalitet za velika djela.

Revanši Faranima i Ukrajincima su bili očekivani, "lavovi" su rutinski obezbijedili plasman na četvrto uzastopno kontinentalno prvenstvo, ali ne planiraju samo na tome da se zaustave.

Prvi cilj je da se konačno upiše pobjeda na smotri najboljih evropskih selekcija, ali da se ode i korak dalje, bar među 12 najboljih, koliko ide u drugu fazu...

"Sa ovom ekipom imamo visoke ambicije, dovoljne da zadovolje sve koji bi mogli da igraju za reprezentaciju Crne Gore. Sa A selekcijom nas čeka jako mnogo posla, ali tek smo počeli da stvaramo nešto i možemo mnogo više", naglasio je Draško Mrvaljević.

Na pitanje šta je to, direktor reprezentacije je bez ustezanja poručio:

"Prvi i osnovni cilj je da pokušamo da se domognemo kvalifikacija za Olimpijske igre! Za to još postoji mogućnost i dok god je tako, nećemo se odreći tog sna. Probaćemo da jurimo taj uspjeh, jer ova generacija ima veliki potencijal. Momci polako sazrijevaju kao ličnosti i moraju pred sebe da postavljaju velike ciljeve, što veće".

Iz Evrope je plasman na OI izborila Danska kao svjetski šampion, a mjesto u kvalifikacijama imaju Norveška, Francuska, Njemačka, Švedska, Hrvatska i Španija.

U kvalifikacije za OI će još dvije najbolje plasirane selekcije sa šampionata Starog kontinenta. Teoretski, za to bi bilo dovoljno i 9. mjesto, ali ako sedam prvoplasiranih sa SP budu među osam najboljih na prvenstvu kontinenta.

"Znamo koliko je teško to ostvariti, ali moramo to da jurimo dok god ima šanse. Naši reprezentativci igraju u ambicioznim klubovima, jure određene rezultate i znaju da se nose sa pritiskom. Moramo da održimo jedinstvo, borbenost i odnos koji smo imali na posljednjim utakmicama, to je jedini i pravi put kojim bi ova generacija trebalo da ide", zaključio je Mrvaljević.

Bonus video: