Johanson: Cilj je odlazak u Tokio; Radičević: Borićemo se kao i uvijek

Ako prođe grupu sa tri evropske selekcije, Crna Gora će imati praktično otvoren put do završnice, a plasman među sedam najboljih garantuje kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokio
1154 pregleda 0 komentar(a)
Per Johanson i njegov saradnik Adrijan Vasile, Foto: Filip Roganović
Per Johanson i njegov saradnik Adrijan Vasile, Foto: Filip Roganović

Selektor crnogorskih rukometašica Per Johanson kazao je da je njegov tim mogao da dobije i "teže, ali i lakše protivnike u grupnoj fazi Svjetskog prvenstva".

Crna Gora će na šampionatu igrati u grupi C sa Rumunijom, Mađarskom, Španijom, Senegalom i Kazahstanom.

"U grupi su četiri dobre reprezentacije koje će se boriti za tri mjesta koja vode u glavnu rundu. Rumunija, Mađarska i Španija imaju dobre sastave, ali smatram da imamo realne šanse da se plasiramo u glavnu rundu. Imamo više od pet mjeseci da se kvalitetno spremimo i prikupimo sve potrebne informacije o protivnicima. Najvažnije je da podignemo naš nivo igre, da budemo na potrebnom nivou i da u svakom meču damo maksimum", rekao je Johanson.

Ako prođe grupu sa tri evropske selekcije, Crna Gora će imati praktično otvoren put do završnice, a plasman među sedam najboljih garantuje kvalifikacije za odlazak na Olimpijske igre u Tokio.

"Do Svjetskog prvenstva imamo i nekoliko duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i to će biti dobre provjere. Svjetsko prvenstvo je takmičenje od izuzetnog značaja za nas zbog konačnog cilja, a to je borba za Olimpijske igre u Tokiju. Primarni cilj je, dakle, da osiguramo jedno od mjesta koja vode na kvalifikacioni turnir", kazao je Johanson.

"Idemo u Japan sa željom da se borimo u svakom duelu, jer znamo da možemo da igramo sa svima. To je ono po čemu je Crna Gora prepoznatljiva i tako će biti u budućnosti", kazala je kapiten Jovanka Radičević.