Adžić: Hoćemo na fajnl-for, a svako ko dođe u Budimpeštu ima šampionske ambicije

Igračice najtrofejnijeg crnogorskog kluba će u glavnom gradu biti do ponedjeljka, kada odlaze u Berane, gdje će odraditi devetodnevne bazične pripreme
2286 pregleda 0 komentar(a)
Rukometašice Budućnosti na današnjem treningu, Foto: Dejan Starčević
Rukometašice Budućnosti na današnjem treningu, Foto: Dejan Starčević

Sezona u kojoj je cilj povratak na fajnl-for, rukometašice Budućnosti počele su tamo odakle sve kreće - u dvorani „Morača”.

Pod nadzorom Tanje Šarenac i Maje Ivanović, stručnjaka za kondicionu pripremu i oporavak sportista, kod kojih je nekoliko izabranica Dragana Adžića bilo ovog ljeta i u Holandiji, „plave” su odradile testove i tako i zvanično počele pripreme.

Igračice najtrofejnijeg crnogorskog kluba će u glavnom gradu biti do ponedjeljka, kada odlaze u Berane, gdje će odraditi devetodnevne bazične pripreme.

U Podgoricu se vraćaju 6. avgusta, a dva dana kasnije igraju i prvi pripremni meč protiv francuskog Bresta. Adžić ima sasvim dovoljno vremena da spremi ekipu za iskušenja u Ligi šampiona, jer je prvi meč u eliti tek 6. oktobra, upravo protiv Bresta.

Zanimljivo, Budućnost 10. avgusta igra pripremni meč i protiv Ramniku Vlčee, koja će joj uz njemački Bitighajm takođe biti rival u grupi C Lige šampiona...

„Ovom sezonom se bavimo bar od decembra, pripremali smo teren da bude na nivou Budućnosti. Djevojke su imale jako zahtjevan program tokom ljeta zbog povećanog broja povreda u prethodne dvije godine, zbog lošeg oporavka ili kondicione pripreme. I taj dio smo poboljšali angažovanjem Tanje i Maje”, istakao je Adžić.

Podgoričanke su igrale na prva četiri fajnl-fora Lige šampiona, od 2014. do 2017. godine, ali su u prethodne dvije sezone stale u četvrtfinalu.

Sada se kao obaveza nameće novi odlazak u „Laslo Pap arenu” u Budimpešti, koja će 9. i 10. maja biti domaćin završnog turnira. Zbog toga su se vratile Majda Mehmedović i Jovanka Radičević, a stigle Barbara Lazović, Sanja Vujović (eks Damnjanović) i Emili Sando.

„Cilj je da se plasiramo na fajnl-for i budemo konkurentni. Kvalitet povratnica Majde i Jovanke, kao i Barbare, Sanje i Sando je za to, a i njihove ambicije su takve. Zadovoljan sam kako su na treningu izgledale djevojke koje se duže oporavljaju - Milena Raičević, Tatjana Brnović, Sanja Vujović, koja je bila odustna zbog porođaja, kao i mlada Katarina Džaferović. Vjerujem da ćemo spremno dočekati sve faze Lige šampiona, a svaka ekipa koja dođe na fajnl-for je šampionski opredijeljena i ima mogućnost da osvoji titulu”, zaključio je Adžić, čiji će tim do starta elitnog takmičenja odigrati minimum devet pripremnih utakmica i jedan turnir Regionalne lige.

Bonus video: