Simović u Lovćenu poslije 14 godina

Šampion Crne Gore doveo nekadašnjeg reprezentativnog desnog beka
2003 pregleda 0 komentar(a)
Marko Simović, Foto: RK Lovćen
Marko Simović, Foto: RK Lovćen

Otišli su veoma talentovani pivot Luka Vujović (Metalurg), bekovi Miloš Krivokapić i Balša Perović, ali je uprava Lovćena dovela igrača koji joj i dalje garantuje status prvog favorita u Prvoj ligi za rukometaše - ugovor sa Cetinjanima je potpisao 32-godišnji Marko Simović.

Nekadašnji crnogorski reprezentativac se vraća u Lovćen nakon 14 godina, jer je dres Cetinjana nosio u sezoni 2004/2005.

Iskusni Budvanin je prije toga bio u Budućnosti, potom je sedam godina nosio dres Vardara, a igrao je i za katarski Al-Ahli, Ankaru, ĆSM Bukurešt, Politehniku Temišvar i Vojvodinu.

Sa skopskim timom je osvojio osam pehara, sa Bukureštom Kup Rumunije, a sa Novosađanima bio šampion Srbije.

Osim iskusnog desnog beka, Lovćen je doveo i desno krilo tivatskog Partizana Aleksu Perišića, a prvom timu su priključeni kadetski reprezentativci, desni bek Luka Vukićević i pivot Darko Pejović.

„Pojačanje” je i Miodrag Stanojević, koji se oporavio nakon teške povrede i počeo pripreme 5. avgusta, a još se ne zna da li će ostati Draško Kaluđerović.

Izabranici Duška Milića će sezonu početi 7. i 8. septembra, kada će protiv Vojvodine u Novom Sadu odigrati oba meča kvalifikacija za EHF kup.

Bonus video: