RANG LISTA

EHF: Vesprem prvi favorit za osvajanje Lige šampiona, Vardar sedmi

Prema obrazloženju, mjesto favorita broj jedan bi obično trebalo da pripadne braniocu trofeja, ali je nažalost Vardar tokom ljeta izgubio brojne važne ograče poput Dejana Milosavljeva, Igora Karačića, Režerija Moraeša, Gleba Kalraša
915 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Vardara i Vesprema prošle sezone, Foto: AP/Martin Meissner
Sa meča Vardara i Vesprema prošle sezone, Foto: AP/Martin Meissner

Rukometni šampion Evrope Vardar sedmi je favorit za osvajanje kontinentalne titule u predstojećoj sezoni prema rejting listi koju je danas objavila Evropska rukometna federacija (EHF).

Prema obrazloženju, mjesto favorita broj jedan bi obično trebalo da pripadne braniocu trofeja, ali je nažalost Vardar tokom ljeta izgubio brojne važne ograče poput Dejana Milosavljeva, Igora Karačića, Režerija Moraeša, Gleba Kalraša.

Ipak, kako se ističe, ne treba otpisivati momke iz Skoplja zato što su u prethodnoj sezoni osvojili titulu šampiona Evrope iako im pred početak niko nije davao šanse.

Na mjesto prvog favorita za osvajenje evropske klupske tutule u sezoni 2019/20, EHF je, nekoliko dana pred početatak takmičenja, stavio mađarskog šampiona Vesprem koji je, kako se navodi, "velikim ljetnjim transferima već impresivnu ekipu napravio zastrašujućom".

Na drugom mjestu, prve po redu rejting liste za novu sezonu, trenutno je Barselona, na trećem Pari Sen Žermen, na četvrtom njemački Kil, na petom poljski Kielce, na šestom Pik Seges, na osmom Flensburg, devetom Monpelje i na desetom Meškov Brest.

Odbranu tutule prvaka Evrope makedonski šampion Vardar počinje sljedeće subote utakmicom sa francuskim Monpeljeom.

Preporučujemo za Vas